Slika nije pronađena

Upucavanje simpi se čini puno lakše nego što to stvarno i je. Imaš cijeli plan spreman, ali kada se nađeš s njim oči u oči, zablokiraš. Stručnjaci za dejtanje imaju nekoliko savjeta koji će ti pomoći da postaneš prava kraljica upucavanja kojoj nitko neće moći odoljeti.

Preko poruka je lako upucavati se nekome jer imaš vremena razmisliti što ćeš napisati, frendicu su uvijek tu da uskoče kada zaškripi... ali onda kada se napokon i nađeš negdje sa simpom, više nije tako lako. Nekima upucavanje ide prirodno samo od sebe, ali čak i onima kojima ne ide, nisu izgubljeni slučajevi. Upucavanje se može naučiti, a ekspert za veze i dejtanje April Masini ima nekoliko savjeta koji mogu pomoći i najtežim slučajevima. Upucavanje treba biti super način za povezati se i pokrenuti razgovor s osobom koja ti se sviđa, a ako svako tvoje upucavanje završi kao propali slučaj, postoji mogućnost da nešto pogrešno radiš. Vrijeme je da upgrejdaš svoj način upucavanja, ali to će zahtijevati da izađeš iz svoje zone komfora. Evo koje savjete imaju stručnjaci u dejtanju, a koje može naučiti i početi koristiti svatko:

Zamisli što se najgore može dogoditi

via GIPHY


Iako na prvu ovo ne zvuči kao dobar savjet, jer zašto bi se odmah fokusirali na negativno, postoji dobar razlog iza ovog savjeta. Kada zamisliš najgori mogući scenarij koji se može dogoditi zapravo samom sebi daješ hrabrosti. Što je najgore što se može dogoditi? Da te osoba odbije, da se osramotiš? Ali što god da se dogodi, nakon tjedan dana se vjerojatno toga više nećeš ni sjećati.

Nasmij se

Većina ovih savjeta funkcionira samo kada se ideš nekome upucavati uživo, a isto je i s ovime. Osmjeh je najjednostavnija stvar na svijetu, a može napraviti veliku razliku. On pokazuje drugoj strani da si zainteresirana. Postoji nešto u osmjehu što automatski privlači ljude. Ako ne možeš skupiti hrabrosti da ideš popričati s dečkom koji ti se sviđa, zapljesni ga osmjehom i na taj način mu daj do znanja da si zainteresirana.

Živi u trenutku

via GIPHY


Budi tu, u trenutku. Kada si u svojim mislima i razmišljaš unaprijed o svojem sljedećem potezu ili sljedećem pitanju, nisi u trenutku i ne slušaš toliko pažljivo što ti osoba s kojom pričaš stvarno i govori. Zbog toga pitanja koja pitaš budu općenita i ne toliko zanimljiva. Kada si tu i slušaš što ti netko govori, možeš se nadovezati nekim zanimljivijim pitanjem koje će istovremeno i pokazati da slušaš što ti govori, što znači da ćete se i bolje povezati.

Pričaj o stvarima koje voliš

Bilo da pričaš s nekime uživo ili se dopisuješ, neće razgovor otići nigdje ako pričate samo o školi, obavezama ili poslu. Pričaj o stvarima koje stvarno voliš i koje te zanimaju – osim što su takvi razgovori uvijek zanimljivi, tvoj će entuzijazam osjetiti i osoba s kojom pričaš,  a uvijek je bolje pričati s nekime tko zvuči zainteresirano nego s nekime tko djeluje kao da mu je dosta svega.

Kreni s pitanjem

via GIPHY


Ako prilaziš nekome koga ne poznaješ, nemoj pokretati razgovor s nekim od klišejskih uleta, već radije postavi neko pitanje. Ovo vrijedi i za prilaženje uživo, ali i na dejting aplikacijama ili pri uletavanju na Instagramu. Iako je lakše pokušati s nekim uletom, male su šanse da će on stvarno i uspjeti i pokrenuti razgovor. Pronađi nešto što ti se čini da imaš zajedničko s tom osobom i postavi pitanje o toj temi. Šanse da dobiješ odgovor su puno veće.

Koristi govor tijela

Sitnice koje se direktno ne primijete, kao što je primjerice govor tijela, mogu svejedno puno značiti. Kada ideš na piće s nekime koga ne poznaješ, uvijek pazi da sjedneš preko puta te osobe i da si cijelim tijelom okrenuta prema njoj. To će im pokazati da imaju tvoju punu pažnju. Tijekom razgovora, možeš tu i tamo casual dotaknuti ruku druge osobe ili rame.


Nije loša stvar pokazati nekome da ti se sviđa, dapače, to je poželjno. To ne znači da moraš direktno bilo što govoriti, već pokaži malim sitnicama koliko ti je stalo. Pomogni simpi napisati zadaću, donesi mu ujutro kavu ako znaš da voli piti kavu... što god ti padne na pamet, sigurno će imati pozitivan utjecaj na vaš odnos, ali i njemu dati do znanja da ti se sviđa. Upucavanje ne mora nekada biti direktno kako bi bilo uspješno, male stvari mogu napraviti veliku razliku, a svakako su jednostavnije nego otvoreno prići nekome i reći da ti se sviđa.

Male stvari su te koje će pokazati da ti je stalo

via GIPHY


Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Možda je awkward, ali je i ttly cool! Otkrij kako pozvati simpu na prvi dejt

Dopkaš se sa simpom? Pomoću ovih 5 znakova otkrij dublje značenje njegovih poruka

Što točno trebaš raditi s jezikom kada se ljubiš? Ovih sedam savjeta će ti sigurno dobro doći

ljubav uspješno upucavanje simpa Flertanje prilaženje

Još vijesti