Slika nije pronađena

Sve veze imaju uspone i padove, ali ako vidiš da trenutni pad predugo traje, razlog može biti taj da se tvoj dečko ili djevojka odljubio – evo kako to detektirati.

Bez obzira koliko dugo bili u vezi, pojavljivanje svađa tu i tamo je zdravo. Sve dok se ne radi o nečem velikom i svađama koje traju danima i danima zbog kojih se kasnije osjećate kao da se izgubila konekcija među vama. Ako se takve situacije događaju češće nego prije, sigurno ćete se u jednom trenutku zapitati je li se dečko/cura odljubio od vas. Ponekad je teško razlučiti prolazite li samo kroz teško razdoblje ili je u pitanju nešto ozbiljnije kao što je odljubljivanje. Ljubav se može izgubiti i vratiti, ali to je osjećaj, i nitko ne može garantirati da će se 100% vratiti.


via GIPHY


Kada nema potrebe paničariti?

Prirodno je da se na vezi osjeti kada jedna od osoba prolazi kroz neko teško životno razdoblje ili se nosi s nečim stresnim. Možda u tim trenucima neće biti toliko fokusirani na vezu i na vas, ali to ne znači da više nema osjećaja. Bit ćete frustrirani jer su vam dečko/cura donijeli neku bitnu odluku bez vas, a radi se o odluci koja ima utjecaja i na vašu vezu. Lako je odmah pomisliti na najgore, ali psiholog, Dr. Joshua Klapow, otkriva da problemi nisu znak da nedostaje ljubavi. Moguće je osjećati ljutnju, frustraciju, biti povrijeđen ili iživciran partnerom, znati da veza nije zdrava niti da trenutno ne funkcionira baš najbolje, a svejedno biti zaljubljeni jedno u drugo preko glave. Svaku vezu je moguće spasiti ako obje strane imaju želju ponovno biti bliske.

A kada ima potrebe paničariti?

Nekada možda nije toliko lako razaznati što je u pitanju – jeste li se odljubili ili samo prolazite kroz neko krizno razdoblje. Ako su vam svađe u vezi sve češće, razlog za to može biti gubljenje povezanosti i bliskosti među vama. Kada se odljubimo od nekoga, izgubimo i dublju povezanost koju smo do tada imali s tom osobom. To je prvi znak po psiholozima koji možete uočiti, a koji će vam nagovijestiti da vaš partner možda više ipak nema osjećaje prema vama kakvi su bili do tada. Vaš partner to vam može 'pokazati' tako da više ne želi provoditi toliko vremena s vama kao prije, izbjegava pričanje o budućnosti vaše veze, ne javlja vam se više onoliko često koliko je to inače bilo, želi stalno nešto mijenjati u vezi vas, radi planove bez da vas uključuje u njih...


via GIPHY


Što napraviti?

Svaka je veza drugačija i pokazivanje jednog ili nekoliko od ovih znakova ne mora značiti ništa. Veze nisu jednostavne i da bi funkcionirale treba truda. Uz sve ostale obaveze koje svatko ima u životu, prirodno je ponekad da veza malo pati, ali takve bi stvari trebale biti prolazne.

Ako ste zabrinuti da se vaš partner stvarno odljubio od vas, vrijeme je za otvoreni razgovor. Nemojte ništa pretpostavljati bez da provjerite direktno s njima. Nakon što vidite gdje oboje stojite i kakva je situacija, moći ćete procijeniti ima li smisla pokušati spasiti stvari ili je najbolje prekinuti. Prekid možda nije ono što vi želite, ali ponekad je to najbolje rješenje i najbolji način za smanjiti si muke – jer ako ne ide, kad-tad će ionako doći kraj.

Foto: Freepik – rawpixel.com/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Voliš ga, mrziš ga, želiš prekid, ne možeš bez njega– pjesme koje opisuju komplicirane veze
Otkrila si svoje osjećaje, ali simpa te odbila? Evo kako to prihvatiti i zaliječiti slomljeno srce

Lajk, follow ili komentar – otkrij njegove osjećaje po ponašanju na društvenim mrežama


veza ljubav Prekid povezanost odljubljivanje

Još vijesti