Slika nije pronađena

Poslati mu poruku ili ne? Vjerojatnije je da je točan odgovor na ovo pitanje uvijek 'NE', ali ako se ne možeš suzdržati, ovo su neke od situacija kada je javljanje bivšem ipak dozvoljeno i u redu.

Svatko tko je ikada prošao kroz prekid veze zna da to nije nikako lagano. Koliko god da je veza trajala, par mjeseci ili dulje, to je osoba koja ti je bila jako bitna, a sada je odjednom više nema tu. Vjerojatno ćeš nekada dobiti potrebu javiti se bivšem ili bivšoj, ali najčešće znamo i sami da to ne bi trebali napraviti. Međutim, ipak postoje neke situacije kada je to u redu, ali i druge kada je to strogo zabranjeno.

U redu je javiti se kada…
1.Ostala mu je neka stvar kod tebe/ tvoja kod njega

Vraćanje stvari nakon prekida je jedna od stvari koje se trebaju odraditi kako bi i tebi i njemu bilo jasno da je gotovo među vama. Iako si sakupila sve njegove stvari koje su kod tebe, može se dogoditi da ti nešto promakne i nađeš to par tjedana kasnije. Ako je neka glupost, nema veze, ali ako je neka stvar za koju znaš da mu je draga i da bi ju htio imati, onda je opravdano javiti se. Možeš se čak dogovoriti da mu tu stvar pošalješ po prijatelju, ako bi ti viđanje s njim bilo previše bolno.

2.Iskreno se želiš ispričati – i ništa više

Kada je prošlo neko vrijeme i prašina oko prekida se slegnula, postaje ti jasno da si bila stvarno grozna prema njemu i da si ga jako povrijedila nečime što si rekla ili napravila. Poslati poruku u kojoj ćeš se iskreno ispričati je okej, ali koja će biti samo to, poruka isprike, bez nade da ćete ponovno početi pričati ili se vratiti jedno drugome.

3.Dogodila mu se neka nezgoda i želiš provjeriti je li dobro

Uz sve što se događa, koronu i potrese, nije neobično da želiš provjeriti je li osoba s kojom si nedavno prekinula dobro, pogotovo ako čuješ od drugih da mu se nešto loše dogodilo. Iako nije najpametnije javljati mu se, već radije to provjeriti s nekime drugim tko mu je blizak, ako ne možeš izdržati, javi se, provjeri kako je, ali imaj na umu da trebaš držati određenu distancu kako mu ne bi dala lažnu nadu. Ako znaš da mu je prekid teško pao i da pati, onda je možda ipak bolje preskočiti ovo javljanje.

4.Prekid vam je bio kaotičan i želiš zatvoriti to poglavlje, ali ne možeš

Nekada su prekidi kristalno jasni, ali nekada su pravi kaos. Završili ste, ali opet, kao da niste? Stvari još vise u zraku i sve je nedefinirano i nedorečeno? To je još jedna situacija kada je u redu javiti se, kako bi radi same sebe raščistila stvari i posložila si kaos u glavi.

Nije u redu javiti se kada…
1.Vidjela si bivšeg s nekom curom i ljubomorna si

Teško je vidjeti bivšu ljubav s nekim novim, pogotovo ako ti još nisi našla nikoga. Imaš potrebu odmah javiti mu se i odjednom ti je posebno žao što ste prekinuli i ti želiš biti ta osoba kraj njega. Ljubomora nikako nije dobar razlog za javiti se. Umjesto da uzmeš mobitel i napišeš mu poruku, zaokupi se nekim drugim stvarima, pogledaj film s BFF, otiđi s mamom u šetnju ili baci oko na nove YouTube videe, sve je bolje od javljanja bivšem u ovoj situaciji. Kasnije ćeš to požaliti.

2.Ti imaš nekog novog i želiš mu to nabijati na nos

Povrijedio te i želiš mu se osvetiti tako da mu pokažeš da ti imaš nekog novog? Loša ideja. Ići ga namjerno učiniti ljubomornim nije nešto što bi itko trebao raditi. To je ružno, djetinjasto i baš bezobrazno. Radije se koncentriraj na tu svoju novu vezu.

3.Ono je vrijeme u mjesecu i odjednom si posebno emocionalna

Hvata te PMS, pogledala si najromantičniji film ikada i odjednom ti je u glavi bivši dečko. Nisi se dobro ni snašla i već mu pišeš poruku – scenarij u kojem nikada ne bi trebala igrati glavnu ulogu. U kakvom god da si tad raspoloženju, ne bi trebala ništa poduzimati jer ćeš za tjedan dana vidjeti koliko je to glupo bilo i samo ćeš ponovno povrijediti bivšeg, ili čak i sebe.

4.Ti si ta koja je prekinula vezu i znaš da si ga povrijedila

Tvoje namjere mogu biti dobre, jer samo želiš provjeriti kako je i uvjeriti se da je sve okej. Ali ako si ti ta koja je prekinula vezu i znaš da si ga time povrijedila, slanje poruke može biti loša ideja jer on to može protumačiti kao nadu da će ipak sve biti okej i da ćete opet biti zajedno. Najbolje je udaljiti se na neko vrijeme i ne komunicirati, ipak je tako najlakše nekoga izbaciti iz glave, svaki pokušaj komunikacije to će samo otežati.

Pogledajte još:

Ponašanja u vezi koja su toksična, ali ih većina parova ne doživljava kao problematična! Ima ih čak 6

Nekada nije problem u drugima, nego u tebi: Ovih 7 znakova pokazuje da si grozna u dejtanju

Nemoj se nikada osjećati krivo ako ovo radiš – 7 situacija u vezi kada trebaš biti nepopustljiva

veza bivša ljubav ljubav poruka bivšem Slanje Poruka

Još vijesti