Slika nije pronađena

Novo istraživanje pokazalo je da su oni dosadnjakovići koji se najviše hvale svojim vezama na Fejsu zapravo najmanje samopouzdani i sigurni u svoje veze koje toliko ističu.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu “Personality and Social Psychology Bulletin” ispitalo je psihološke mehanizme iza onoga što nazivaju “vidljivost veze” i kako se ta pojava odražava na Fejsu. Ukratko, osobe koje imaju nenametljiv karakter i izbjegavaju nezgodne situacije nisu često objavljivali detalje o svojim vezama na društvenim mrežama, dok su tjeskobne osobe bile češće i aktivnije u angažmanu na društvenim mrežama jer kao da su i druge htjeli podsjetiti da su u vezi. Da, da, u vezi smo! Neka svi vide!

U sažetku izvješća navodi se da su na dnevnoj bazi, osobe koje nisu bile sigurne u stabilnost veze u kojoj su, češće pokušavali pojačati tu “vidljivost” kroz statuse, srčeka, tegiranje zajedničkih fotki i slično.

Stoga, kad sljedeći put počneš kolutati očima jer ti poznanica ili frendica opet napada news feed srčekima i “ljigavim” fotkama koje prikazuju samo nju i njenog dečka, razmisli radi li to samo zato jer duboko u sebi nije sigurna hoće li njihova veza uspjeti.

Mislite li da ima istine u rezultatima ovog istraživanja? Zvuči li vam to uvjerljivo?

L.B./izvor: Jezebel

foto: sxc.hu

facebook isticanje emocije veze Istraživanje

Još vijesti