Slika nije pronađena

Napokon si u vezi i sve se posložilo. Zaljubljenost je na vrhuncu i svi ti leptirići u trbuhu te usrećuju. Sve je savršeno i želiš da potraje što duže. Ti si divna cura, najbolja koju je imao do sada i puna si razumjevanja, ali ima jedan mali segmentić koji te muči kod njega, a to je njegova najbolja frendica.

 

Naravno, i ti si čovjek i isprva poludiš i ljubomorna si, ali šutiš i praviš se da je sve ok. To je sasvim normalan osjećaj kod ljudi, jer kada odaberu partnera za vezu, žele biti sve toj osobi pa tako i najbolji prijatelj. Ako mjesto najboljeg prijatelja zauzme druga osoba, osjećamo se izostavljeno, a ako je još k tome to i osoba suprotnog spola onda se uz izostavljenost javlja i osjećaj sumnje.

TREBAŠ LI BITI ZABRINUTA?

Svi smo gledali hrpu ljubića u kojima dečko na kraju završi sa svojom najboljom frendicom. No, u stvarnom životu postoje i muško-ženska prijateljstva koja nisu ništa više od toga. Realno, takva prijateljstva su zaista rijetka. Želiš li otkriti treba li te njihovo prijateljstvo zabinjavati, prvo moraš upoznati njegovu frendicu. Nakon toga trebaš provesti neko vrijeme sa njih dvoje, npr. izađi van s njima.


Tako ćeš bolje upoznati njihov odnos, a i moći ćeš usporediti na koji se način ponaša prema tebi, a na koji prema njoj. Tada bi trebala uvidjeti da se prema njoj ponaša sasvim prijateljski. Ako te i nakon toga ne prođe zabrinutost i ljubomora, trebaš otvoreno porazgovarati s njim. Pri razgovoru se trebaš suzdržati drama ili ultimatuma u kojima on mora birati između prijateljstva s njom i veze s tobom.

ŠTO DALJE?

Pokušavaš ne brinuti, no nešto ti ipak ne da mira. Svi znamo da je ženska intuicija često točna, ali isto tako postoji zdravi tip ljubomore i onaj koji je pretjeran. Moraš biti iskrena prema sebi i procijeniti imaš li zaista razloga za ljubomoru prema njegovoj najboljoj frendici.

Bilo bi najbolje da se i ti pokušaš sprijateljiti s njom, jer bez obzira na njene namjere na taj način ćeš pokazati svome dečku da si sigurna u sebe i da će te teško zamijeniti s njom ili sa bilo kojom drugom. Ne kaže se uzalud kako je samopouzdanje ključ uspjeha.

Primjeniš li ovu metodu, možda stekneš i novu jako dobru frendicu, a ako se s njene strane nešto i izjalovi po pitnju tvog dečka, ne sumnjamo kako će on odabrati tebe, jer ćeš ispasti samouvjerenija i bolja osoba koja ne spletkari. Ako kojim slučajem ne odabere tebe, onda barem znaš da si bolja od njega i da te takav ne zaslužuje, već te zaslužuje netko zreliji i bolji od njega.

Ima li tvoj dečko najbolju frendicu? Kako se slažeš s njom?


Darija Ćutić
Foto: Photoxpress.com

ljubav prijateljstvo