Slika nije pronađena

Dečko koji se zaljubio u tebe te uopće ne zanima i ne znaš kako ga pristojno otkačiti? Bilo da se radi o nekome tko ti je prijatelj, sramežljivom liku ili nekome s kime se većinom družiš preko poruka, postoji način kako mu najpristojnije reći 'ne'.

Zavlačiti nekoga kome se sviđaš i ne reći mu otvoreno kako se osjećaš je nešto najgore što možeš napraviti. Zamisli samo kako bi se ti osjećala da indirektno pokazuješ simpi da ti se sviđa, a on ne pokazuje znakove da ti njemu ne. Naravno da ćeš misliti da su osjećaji obostrani, nadati se nečemu među vama -  a onda odjednom hladan tuš. On ti krene pričati o drugoj curi koja mu se sviđa i traži te savjet kako je pozvati na dejt. Zamisli kako bi se ti tada osjećala. Ne želiš to nikome napraviti, zato pogledaj kako pristojno reći NE različitim profilima dečki koje nikako ne želiš povrijediti.

Sramežljiv dečko

via GIPHY


Dečko s kojim nikada nisi razmijenila ni jednu riječ odjednom ti priđe i pozove te van. Možda si ga vidjela tu i tamo u prolazu u školi ili u gradu, imali ste 'eye kontakt', ali to je to, ne poznaješ ga uopće. Njegov interes prema tebi ti se možda čini iznenadnim, ali lako je moguće da se samo radi o dečku koji je po prirodi jako sramežljiv i trebalo mu je malo duže da skupi hrabrosti i pozove te van. Sada kada je to napokon uspio napraviti, umjesto da pristaneš izaći s njime samo zato jer ti je žao reći mu ne ili ga grubo otpiliš, postoji i ljepši način za reći mu da se on tebi ne sviđa. Predloži mu da umjesto na dejt dođe na sljedeće druženje s cijelom ekipom. Tako mu nećeš ubiti samouvjerenost i upoznat ćeš ga bolje – tko zna što se kasnije može dogoditi.

Dečko s kojim pričaš preko društvenih mreža

via GIPHY


Postoji onaj jedan dečko kojeg si upoznala sasvim slučajno, razmijenili ste info o profilima na društvenim mrežama i sada se cijelo vrijeme dopisujete. Sve se čini super i voliš pričati s njime, ali čini ti se da je razgovor s njegove strane odjednom postao malo drugačiji - nabacuje ti se i pokazuje malo veće zanimanje nego do sada. Postao ti je drag i super ti je pričati s njime, ali ti se ne sviđa na taj način? Pokušaj preusmjeriti razgovor na neku drugu temu. Možeš mu pričati o tome kako učiš za sljedeći test ili što je simpatično napravila tvoj kućni ljubimac ili čak vaš razgovor pretvoriti u grupni chat s još nekoliko prijatelja. To bi mu trebao biti dobar znak da nisi zainteresirana.

Dečko koji ti je prijatelj

via GIPHY


Poznaješ tog dečka već duže vrijeme, družite se prijateljski i imate već puno lijepih uspomena iza sebe. Međutim, umjesto da cijelu ekipu pozove na neko druženje, javi se samo tebi i pozove te da ideš s njim na neko malo romantičnije mjesto. Ako mu ne želiš povrijediti osjećaje, ali jednostavno nisi zainteresirana na taj način za njega, evo što možeš napraviti. Podsjeti ga koliko se dobro zabavljate kada se družite kao prijatelji i s ostatkom ekipe. Pri objašnjavanju imaj na umu da ne zvučiš kao da je to kraj svih vaših druženja – već da ćete i dalje biti dobri prijatelji, ali ništa više od toga.

Foto: Freepik – jcomp/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Sada kada on želi - ti ne želiš? Zašto se hladimo kada se simpa počne zanimati

Odbij ga ljubazno: pristojni načini kojima možeš odbiti napornog dečka

Pristojno reci `ne`: kako odbiti nekoga, a ne ispasti bezobrazan?

odbiti pristojno tipovi dečkiju reći ne

Još vijesti