Slika nije pronađena

Nije važno radi li se o tvom prvom poljupcu uopće ili misliš da bi uskoro napokon mogla pasti pusa s njim – svi smo uvijek malo nervozni kada je u pitanju ljubljenje.

Želimo ostaviti dobar dojam, ne želimo izgledati kao nespretnjakovići, a krajnji cilj je da druga osoba ostane očarana nakon što joj pokažemo naše ljubavno umijeće. Mnogo je savjeta za 'savršeni poljubac', no najvažniji je da moramo imati dovoljno samopouzdanja.

Ako vam koljena klecaju, a dlanovi se znoje prije poljupca, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se osjećate sigurnije i bolje.


#Pobrini se da je tvoj dah ugodan

Ne moraš cijeli dan brinuti o mirisu svog zadaha kao niti izbjegavati većinu hrane; dovoljno je da pri ruci imaš žvakaće gume ili bombone uz koje će tvoj dah biti svjež. Kada ne brineš o mirisu svog zadaha, puno je lakše prepustiti se strasnom poljupcu.

#Pripremi usnice

Ako pretpostavljaš da bi večeras napokon mogla 'pasti' ta dugo očekivana pusa, namaži usnice melemom, labelom ili nekim drugim sredstvom zahvaljujući kojem će biti mekane i nježne.


#Teže je razmišljati o poljupcu nego ga izvesti

Pogotovo ako se do sada nisi poljubila – nemoj previše razmišljati o trenutku kada će se to dogoditi. To je jedna od onih situacija oko koje se svi stresiramo, a kada se dogodi, shvatiš da je mnogo jednostavnije nego se čini.

#Neka položaj bude ugodan

Poljubac je lakše izvesti kada se osjećamo ugodno pa je stoga važno da je pozicija u kojoj se nađemo ugodna. Nekoga je sram ljubiti se među ljudima pa je možda bolje pronaći mračniji kutak, netko se najugodnije osjeća sjedeći na kauču, a netko stojeći uz svoju simpatiju. Ako ne bude spontan i iznenadan, pobrini se da ti položaj bude ugodan.


#Zapamti da se sviđaš toj osobi

Nitko ne sili tvoju simpatiju da se ljubi s tobom; on to čini jer misli da si seksi, zabavna, pametna, lijepa i privlačna. Imaj to na umu kako bi pojačala svoje samopouzdanje u ključnom trenutku.

#Kreni polako

Ne moraš odmah doživjeti najstarsniji poljubac svog života – kreni polagano tempom koji ti odgovara. Čak i ako ne budeš zadovoljna svojom prvom 'izvedbom', imaj na umu da je ljubljenje stvar u kojoj postaješ spretnija vremenom.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Kako se ne ljubiti: 4 vrste poljubaca od kojih se svima preokreće želudac

Savršen poljubac - evo kako ga izvesti

Francuski poljubac - jeste li znali?

poljubac pusa

Još vijesti