Slika nije pronađena

Pasti na dečka koji se sviđao tvojoj frendici ili s kojim je tvoja frendica bila nije nešto što želimo, ali se nekada može dogoditi. Koliko ti se god taj netko sviđao, nije u redu da išta pokušavaš, a nije ni pametno.

Ne možeš kontrolirati tko će ti se svidjeti, a tko ne. Pa ipak, nekada je bolje, i za tebe i za tebi drage ljude, da preko nekih 'sviđanja' samo prođeš i pokušaš ih što prije zaboraviti. Dobar primjer je dečko s kojim je tvoja frendica bila u vezi, s kojim se viđala ili samo netko tko joj se jako sviđao. Kada je tako netko u pitanju, nema potrebe da uopće imaš dilemu, na pitanje trebaš li nešto poduzeti kada ti se tako netko sviđa, odgovor je uvijek NE. Evo zašto...

1.Nije lijepo ni pošteno prema tvojoj frendici
Čak iako ti ona kaže da ga je preboljela i da ju nije briga s kime je on. Da ti direktno i kaže da joj ne smeta ako ti nešto pokušaš, i dalje to nije u redu i ne bi smjela. Dečko s kojim je bila upletena ili koji joj se jako sviđao za tebe je zabranjeno voće. Možda ti daje odobrenje da pokušaš nešto jer je dobra frendica i želi da budeš sretna, ali u realnosti bi joj bilo teško i bolno vidjeti vas zajedno. Imaj razumijevanja i poštovanja prema frendici i radije ništa ne pokušavaj. To je samo jedan dečko, ima ih na svijetu još hrpa.

2.Riskiraš da izgubiš frendicu
Dečko ti nikada ne bi trebao biti bitniji od frendice. Izgubiti prijateljstvo zbog dečka ne vrijedi. Oni dođu i prođu, ali prijateljstva ostaju. Šanse su realno male da ćete ostati zajedno zauvijek i da je to prava ljubav zbog koje vrijedi povrijediti nekoga ili izgubiti nekoga. Nikome nije ugodno viđati ponovno nekoga koga su preboljeli, a tvoja frendica i njen bivši bi se sigurno viđali kada bi ti pokušala nešto s njim.

3.Želiš li stvarno biti s nekime s kime je tvoja frendica bila intimna/jako bliska?
Je li samo nama ovo čudno? Ne bi nikada mogli biti s dečkom s kojim je neka naša bliska frendica bila, pogotovo ako znaš da su bili ozbiljnije zajedno ili da su spavali zajedno. Što je s nekim bila ozbiljnija i više zaljubljena, to je čudnije kada bi ti sada nešto pokušala.

4.Ima hrpa dečki na svijetu
Od svih dečki na svijetu, svih, ti baš MORAŠ pokušati nešto s jednim od par koje je dejtala tvoja frendica? Možda ne možemo birati tko će nam se svidjeti, ali možemo birati što ćemo napraviti po pitanju toga.

5.Može nastati kaos i nered
Ovako nešto ti samo može donijeti više drame u život nego pozitivnih i dobrih stvari. Bit će neugodnih situacija i neugodnih druženja, tvojim drugim frendicama bi moglo biti bed, a da ne pričamo da nećeš imati svoju BFF kojoj se inače žališ kada imaš ljubavnih problema, jer kako ćeš joj se žaliti na nešto vezano za njenog bivšeg dečka? Više ćeš morati paziti i hodati po jajima nego inače, a je li taj dečko stvarno vrijedan toga? Sumnjamo.

6.Postoji razlog zašto je taj dečko sada tvojoj frendici bivši
Da je toliko super koliko se možda tebi sada čini, bi li on i tvoja frendica prekinuli? S obzirom da ti je to frendica, vjerojatno znaš što se dogodilo između njih i zašto je došlo do prekida. Ako je nešto za što je on kriv, postoje dobre šanse da će i tebi napraviti nešto slično. Naravno, to ne mora biti uvijek slučaj i možeš misliti da njih dvoje jednostavno nisu bili jedno za drugo, a ti i on jeste, ali to je samo pretpostavka.

7.Samo zato što je on tu i što znaš da mu se sviđaš, ne znači da mu trebaš dati priliku
Ne treba dati priliku svakome tko kaže da mu se sviđaš. Može se činiti da je lakše krenuti dejtati nekoga koga već poznaješ i za koga znaš da je zainteresiran nego tražiti nekoga u potpunosti novog i biti cijelo vrijeme na rubu i neznanju jer ne znaš na čemu si i koliko mu se sviđaš. Ali u realnosti, nije lakše. Čini ti se kao da ga znaš, ali kada bi krenuli dejtati, tek bi ga onda dobro i u potpunosti upoznala i možda on uopće ne bi bio takav kakav ti se čini.

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Daješ lažnu nadu, a da ni ne znaš: 5 ponašanja koja dečki čitaju kao znakove da želiš više od prijateljstva

Zaslužuje li tvoj bivši ili bivša drugu priliku? Ako odgovoriš na ova pitanja s DA – zaslužuje

Kada su svi oko tebe u vezi, a ti nikako: 5 razloga zašto ne trebaš biti u bedu jer nemaš dečka u srednjoj

ljubav Prijateljica bivsi prijateljstvo zabranjeno Bivši dečko

Još vijesti