Slika nije pronađena

Prvi dejtovi često ne ispadnu onako kako smo očekivali, ali samo zato što je tebi bilo loše i razočaravajuće, duga je strana možda oduševljena tobom. Zbog toga je nekada teško pronaći pravi način za odbiti nekoga, pogotovo ako vam je ta osoba draga kao prijatelj, ali ništa više. U tim slučajevima možeš iskoristiti jedan od ovih 9 pristojnih odbijanaca.

Bilo da upoznaš nekoga vani, u školi ili putem neke od popularnih aplikacija, ako o toj osobi ne znaš previše, na prvom te dejtu može oduševiti, ali i skroz razočarati. Ukoliko ne osjetiš iskrice ili ono nešto, a druga ti se strana nakon dejta javlja sva oduševljena i sa skroz suprotnim pogledom od tvoga, moraš pronaći neki pristojan način za reći im da ipak ništa od toga. Nije lako nekoga 'otkantati' kada ti se javi s puno entuzijazma, zato sljedeći put možeš iskoristiti neku od ovih 9 poruka. Pristojne su, na ljepši način sve kažu, a imaju i jasan sadržaj.

1. 'Bilo mi je super, ali nisam osjetio/la ono nešto'

via GIPHY


Sasvim je u redu priznati da nisi osjetila iskrice na prvom dejtu, to nije nešto osobno čime možeš nekoga povrijediti, ali je i više nego dobar razlog za ne željeti i drugi dejt. Ako ti je ipak bilo dobro i zabavno, naglasi i to, bit će drugoj strani lijepo za čuti tako nešto.

2. 'Ne želim ti trošiti vrijeme...'

Kada odbijaš nekoga dobro je krenuti s ovom rečenicom jer tako pokazuješ da cijeniš njihovo vrijeme. Ako pristaneš na drugi pa i treći dejt, ali već i prije znaš da ništa od toga, osim što trošite vrijeme, daješ mu cijelo vrijeme i lažnu nadu.

3. 'Stvarno si drag/a, ali mislim da ne želimo istu stvar'

via GIPHY


Na prvom dejtu možeš i bez da direktno razgovarate o tome dobiti dojam što druga osoba traži. Zbog toga je ovo jedan od efikasnih načina kako pristojno nekoga odbiti, čak iako nije istina, on/ona to ne mora znati.

4. 'Moram se sada koncentrirati na neke druge stvari u životu'

Ne moraš davati nikakva dodatna i opširna objašnjenja i razloge, ipak ste bili tek na prvom dejtu, ali sasvim je u redu priznati da se trenutno ne vidiš u vezi. Tako na pristojan način poručuješ da nisi zainteresirana.

5. 'Toliko bi cura/dečkiju bilo sretno kada bi imalo dečka/curu poput tebe...'

Ova se poruka nekada može shvatiti kao neiskrena, ali ako stvarno misliš da je dečko s kojim si bila na dejtu super, ali ne za tebe i po tvom ukusu, možeš mu poslati ovako nešto. Imaj svakako na umu da nisu svi u redu s ovakvim odbijanjem, pa ako misliš da bi ovakvo odbijanje napravilo više štete nego koristi, radije ga zaobiđi.

6. 'Nisam siguran/a da ima kemije među nama'

via GIPHY


Ovo je još jedan dobar način kako nekome reći da nije napravio ništa krivo, ali da jednostavno ne osjećaš ono nešto. Ovakvo je odbijanje dobro za situacije kada ne želiš previše objašnjavati svoju odluku – nitko ti ne može proturječiti jer ne zna što 'kemija' znači za tebe.

7. 'Žao mi je ako sam ti dao/la kriv utisak, ali...'

S ovom rečenicom oprezno. U redu je koristiti je samo ako ti se stvarno čini da si dala krivi utisak. Ne trebaš se nikome ispričavati jer ne želiš ponovno izaći, ali ako smatraš da bi trebala jer si možda stvarno dala neke krive znakove, ovo je dobar način kako to izraziti.

8. 'Super si, ali htjela/htio bih da se družimo kao prijatelji'

via GIPHY


Ovo je totalno klišejska rečenica, ali je lijepa stvar za čuti. Kada kažeš nekome da želiš da budete prijatelji to znači da misliš kako su zanimljivi i kul i da se želiš družiti s njima i dalje – što je samo veliki kompliment.

9. 'Drago mi je da smo se upoznali, ali...'

Još jednostavna, ali direktna rečenica kojom možeš odbiti nekoga. Super je upoznavati nove ljude, ali nećeš se uvijek sa svima naći na istoj valnoj duljini. Zato im uvijek naglasi koliko ti je drago što ste se upoznali, ali da jednostavno to nije to.

Odbiti nekoga nakon prvog dejta nije lako, ali nemoj se previše stresirati. Razmisli o tome kakvu bi poruku bilo tebi u redu dobiti i pokušaj složiti nešto slično. Uvijek je bolje na vrijeme reći nekome da ti se ne sviđa na taj način nego ih zavlačiti.

Foto: Freepik – freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Nije kraj svijeta kada te simpa odbije! Psiholozi imaju savjete koji će ti pomoći da se nosiš s odbijanjem

Dečko koji ti je drag te pozove van, ali on tebe ne zanima? Evo kako pristojno odbiti različite tipove dečkiju

Tvoja se simpa nije javila nakon prvog spoja? Evo kakvu poruku možeš poslati bez straha od odbijanja

prijedlozi odbijanje poruke prvi dejt

Još vijesti