Slika nije pronađena
Zamislite na trenutak ovaj scenarij - viđate se s nekim nekoliko tjedana i sve ide dobro. Stvarno vam se sviđa ta osoba i mislite da bi sve to moglo dovesti do sjajne veze. Slaba strana? Prečesto spominje ime svog bivšeg ili ju uhvatite kako malo prečesto posjećuju njihove društvene mreže.

To je fkt neugodno, a vi niste sigurni što učiniti. Kad netko nije prebolio bivšeg, vjerojatno ćete uočiti određena ponašanja koja će ih razotkriti. Ako imate na umu sve na što treba paziti, to bi vam moglo pomoći u odlučivanju je li ovo tema koju želite pokrenuti s potencijalnom boljom polovicom ili ipak ne.

Prije svega, je li stvarno važno ako vaš partner nije prebolio bivšu osobu prije nego što se počne družiti s vama? Je! To što se pitate, sanjate, razmišljate o tome što bi bilo kad bi bilo s bivšim, to vam uzima emocionalnu energiju - a to je energija koja onda ne može ići trenutnom partneru. Također, vrlo je važna emocionalna dostupnost. Ako želite biti u potpunosti uključeni u vezu s novom osobom, važno je da je ta osoba na raspolaganju da buda emocionalno uključena i zaljubljena u vas. Ako je netko još uvijek okupiran bivšima to stvara dinamiku u kojoj postoji nešto 'treće' - bilo tko ili bilo što što se nameće paru ili otežava duboko povezivanje i upoznavanje.


Primijetite li bilo koji od sljedećih znakova u ponašanju vaše bolje polovice, to može biti zato što još uvijek nisu u postpunosti preboljeli bivšu ili bivšeg i vjerojatno nisu spremni nastaviti dalje.


1. Neke stvari nikako ne mogu pustiti.

Ako netko nije prebolio nekog od svojih bivših, onda bi mogao postati prilično uzrujan zbog načina na koji su stvari između njih završile. I dalje se žale na svoje bivše i ono što su učinili ili nisu učinili, a to sa sobom nosi i dozu gorčine, ogorčenosti, bijesa ili tuge. Oni bi jako voljeli da su stvari drugačije i nikako to ne mogu pustiti. U toj situaciji ta osoba očito nije preboljela bivšeg, što znači da je možda vrijeme za razgovor.
2. Još uvijek su jako dobri prijatelji s bivšima.

Svatko ima različito mišljenje o tome treba li ostati prijatelj s bivšima ili ne. Netko tko održava redoviti kontakt s bivšim, to možda čini jer nije spreman u potpunosti se oprostiti. Oni i dalje ostaju u kontaktu s bivšim, osobno ili putem društvenih medija i razgovaraju o tome što rade u životu. Oni su prisutni u njihovim mislima. To ne znači da vam netko tko se još uvijek druži s bivšim nikada neće moći pružiti onu vrstu pozornosti i ljubavi kakvu zaslužujete. To nije slučaj. Apsolutno i dalje možete biti prijatelji s bivšim i biti emocionalno raspoloživi za vezu s nekim drugim. Ipak, znat ćete kada je ta veza malo previše bliska, pogotovo ako je prekid još uvijek svjež, a oni redovito komuniciraju i sastaju se bez vas.
3. Oni stalno provjeravaju društvene mreže svojih bivših.

Ako su vam oči ikada slučajno odlutale do ekrana telefona vašeg dragog, samo kako bi otkrili da oni prolaze kroz profil svoje bivše na Instagramu, možda ih još uvijek nisu preboljeli. U stvari, stalkanje bivših na društvenim mrežama u bilo kojem trenutku nije osobito zdravo.
4. Progone ih njihova sjećanja.

Ovo bi moglo biti teško detektirati ako ste se tek nedavno počeli družiti s tom osobom, ali ako nisu preboljeli bivše onda bi im oni mogli ometati misli. Naročito ako je netko nedavno prekinuo i izašao iz veze, osoba bi se stalno mogla prisjećati 'dobrih starih vremena' koja su proveli zajedno – ali mogla bi se prisjećati i loših trenutaka. Sve bi moglo poslužiti kao okidač za neko sjećanje. Ponekad imate samo svoju intuiciju na koju se trebate osloniti za detektiranje ovih ponašanja pa ako primijetite da su nekako udaljeni, mogli bi razmišljati o bivšima.
5. Redovito spominju svog bivšeg u razgovorima.

Posljednje, ali svakako ne najmanje bitno, netko tko ne prestaje pričati o bivšoj vjerojatno ju nije prebolio. Njihova tema broj jedan je njihov bivši. Kad se netko bori s tim da prebrodi bivšu osobu, često se prisjeća veze, ali postoji razlika između prisjećanja i opsesivnoga razmišljanja. Netko nije prebolio bivšu ili bivšeg ako ih često spominju u razgovoru ili postanu emotivni vezano uz njih. Ako vas još, uz to, uspoređuju s bivšom osobom - bilo da se radi o taktikama u spavaćoj sobi, hobijima ili životnim detaljima vjerojatno ih nisu preboljeli.

Ne morate nužno prekinuti s nekim ako nisu preboljeli bivše, ali važno je barem razgovarati o tome. Preboljeti bivše nije lako, ali ako netko nije prebolio bivše, a želi započeti s vama nešto novo, možda bi bilo dobro prvo razgovarati o tome. Uostalom, zaslužujete biti s nekim tko je zaljubljen u vas jednako kao i vi u njih, a to se ne može dogoditi ako stalno razmišljaju o bivšima.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Solirati ili biti s njim? Ako imaš ovih 10 osobina, ti si definitivno spremna za vezu

Izbaci simpu iz glave učinkovito i jednom zauvijek – ove načine preporučuju stručnjaci za veze

Hoće li vaša ljubav trajati zauvijek? Tvoji odgovori na ovih 15 pitanja otkrit će ti istinu

ljubav bivsi sjećanja preboljeti savjeti

Još vijesti