Slika nije pronađena

Kada je riječ o flertanju i dopisivanju, katkad treba duboko udahnuti, skupiti hrabrosti i jednostavno učiniti prvi korak.

Veće su šanse da će nam kasnije biti žao zbog stvari koje nismo napravili nego zbog onih koje jesmo. Iako ponekad treba riskirati, postoje znakovi koji ukazuju da možda ipak nije pravi trenutak za to.

Ako razmišljaš o tome trebaš li mu poslati poruku, evo nekoliko znakova koji ukazuju da bi ovaj put  trebala odustati:

*Uvijek tipkaš prva

Nema ništa loše u tome da preuzmemo inicijativu i prvi pošaljemo poruku, ali ako taj 'zadatak' uvijek pada na tebe, nešto ne štima. Zašto se on nikada, ali baš nikada ne javi prvi? Vrijeme je da napraviš pauzu i prepustiš mu da donese odluku želi li se javiti.

*Odgovara jednom riječju

Nekada nam se ne da dopisivati pa su odgovori kratki i sažeti, ali i sama dobro znaš da ćeš se potruditi ako je riječ o osobi do koje ti stalo. Ako se njegove poruke neprestano sastoje od jedne ili dvije riječi te nikada ne postavlja pitanje, vjerojatno nije pretjerano zainteresiran.

*Gotovo nikada ne odgovara

Od tvojih 10 poruka, on je odgovorio na samo dvije? I to su bili posve jadni i nezainteresirani odgovori? Ok, poruka je jasna.


*Tek ste se razišli

Svatko cijeni svoje slobodno vrijeme, a isto bi trebala učiniti i ti. Ako ste se upravo razišli, nema potrebe da mu iste sekunde šalješ poruku očekujući da ćete se dopisivati. Da, kužimo da si zaljubljena preko ušiju, ali daj i sebi i njemu prostora.

*Javlja se samo kada nešto treba

Na tvoje poruke ne odgovara, ali kada mu treba pomoć oko lektire ili matematike, odjednom šalje sladunjave poruke? Vjerojatno si već shvatila da tipka samo kada treba uslugu – nemoj dopustiti da te netko iskorištava.*Dejta s nekim drugim

Čak i ako nije u ozbiljnoj vezi, bolje je da mu ne pišeš. Ako se viđa s drugom osobom, stvari se samo mogu bespotrebno zakomplicirati.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Probij led: SMS poruke kojima možeš 'uletjeti' simpatiji

Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom!

Tipkanje, tipkanje i još tipkanja – ovo su znakovi da ste ovisni o mobitelu!

dopisivanje poruke znakovi

Još vijesti