Slika nije pronađena

Budući da je tehnologija postala neizostavan dio našeg života često zaboravljamo kako neke riječi ipak trebaju biti izgovorene, a ne natipkane.

O osjećajima ili teškim mislima koje nas muče trebamo otvoreno razgovarati s drugom osobom kako bismo dobili pravi 'feedback' – smajlići ne mogu zamijeniti iskreni osmijeh niti je emoticon poljupca upola dobar kao prava pusa.

Ovo su poruke koje nikada ne bi trebala poslati dečku!

#'Zašto si ljut na mene?'

Ako je ljut na tebe, velike su šanse da to ne želi rješavati preko poruke. Ako je riječ o nečemu manje ozbiljnom, bolja bi stvar bila da ga nazoveš ili ako je situacija kompliciranija, nađite se i raspravite to u četiri oka.

#'Zašto mi ne odgovaraš? Ne sviđam ti se više?'

Kada se osjećaš nesigurno po pitanju vašeg odnosa, slanje poruke s ovako ozbiljnim pitanjem može samo pogoršati situaciju; učinit će da se osjećaš još više nesigurnom, nervoznom i frustriranom, pogotovo ako odgovor ne stigne. Pokušaj ga nazvati, a ako se ne javi, misli probaj usmjeriti na nešto drugo i prihvatiti činjenicu da neke veze uspijevaju, a neke ne. Rješavanje problema morat ćeš odgoditi do vašeg sljedećeg susreta.

#'Vidjela sam što si stavio na zid 'frendici''!

Ovakva poruka je vrlo djetinjasta; ako te nešto muči, pitaj ga direktno. Daj mu do znanja da ti nije svejedno što se intenzivno dopisuje s nekom drugom djevojkom i zamoli ga da ti objasni o čemu se radi – možda su samo dobri frendovi.

#'Odakle ti pravo da mi se ne javljaš?'

Ako ti nekoliko puta tijekom dana nije odgovorio na poziv, postoji niz mogućih scenarija: istrošila mu se baterija, zaboravio je ponijeti mobitel ili mu se nešto neplanirano (možda i loše) dogodilo. Nije dobro da ga odmah napadaš – bolje bi bilo da provjeriš je li sve ok, posebno ako inače nema naviku ne odgovarati na tvoj poziv.


#'Ne obraćaj mi se do kraja života!'

Ako imaš ovako ekstremnu emocionalnu reakciju, vjerojatno si jako ljuta i uzrujana, a u takvim situacijama je bolje da držimo jezik za zubima (i prstiće u džepu). Ipak, ako je ovo ozbiljna odluka, sigurno ju je bolje prenijeti na drugi način, a ne u sms-u.

#'Dosta mi je: naša veza je gotova!'

Nije važno je li se dogodilo nešto ružno ili je jednostavno došlo do zasićenja, ovo je pogrešan način za prekinuti vezu. Isto kao što ti ne bi voljela da te netko 'ostavi' preko sms-a, nije lijepo da drugima šalješ takve poruke. Iako je možda teško i mučno, neke stvari moramo shvatiti ozbiljno i obaviti ih kao odrasle osobe.

Foto: Screenshot
Izvor: YourTango.com
I.N.

poruke dečko