Slika nije pronađena

Brojimo dane do novog nastavka 'Sumraka' – 'Praskozorja 1'. Oni najvjerniji obožavatelji već znaju što će se dogoditi, ali uvijek postoji doza uzbuđenja jer nikada se točno ne zna kako su producenti sve to skupa uklopili u cjelinu.

Kako bilo, 'Sumrak' je saga kojoj popularnost ne jenjava te je jedna od najpopularnijih filmskih priča u povijesti, a posebno je vole tinejdžeri.


Saznaj koje se to ljubavne lekcije mogu iščitati između redaka popularnih knjiga i radnji popularnog filmskog serijala.

LEKCIJA 1. Veza na daljinu ne šljaka

Edward je u početku mislio da će biti dobro ako su Bella i on razdvojeni. Ipak, kasnije uviđa da to nije tako, a i Jacob mu je umalo pomrsio račune. Veza na daljinu prije ili kasnije pukne zbog nedostataka zajedničkih iskustava. Ne kaže se uzalud – daleko od očiju, daleko od srca.

LEKCIJA 2. Ljubav na prvi pogled postoji

Iako se mnogima čini kako je ljubav na prvi pogled samo tlapnja, ona je itekako moguća. Kada je Edward prvi put ugledao Bellu, više nije vidio niti jednu drugu djevojku.

LEKCIJA 3. Ljubav ne poznaje predrasude

Ona prava, istinska ljubav doista ne poznaje stereotipe i predrasude. Kada nekoga doista volimo, nije nam bitno ni ako je druge boje kože, nacionalnosti, nije bitno ni ako je dečko niži, a cura viša i sve ostalo. To nam dokazuje ljubav između vampira i obične djevojke – iako je sve govorilo protiv njih, a različitosti je bilo u nedogled, ipak ih ništa nije moglo razdvojiti.

LEKCIJA 4. Ljubomora je ubojica

Zelenooko čudovište poznato pod nazivom ljubomora doista je velika nesreća, a nerijetko dovodi i do tragedije. Jacob i Edward nemali broj put gotovo su se pobili jer ih je napala ljubomora.

LEKCIJA 5. Ljubav nije površna i ne oslanja se samo na izgled

Bella i Edward nisu se zavoljeli samo zato jer su bili zgodni jedno drugom već jer su voljeli razgovarati jedno s drugim, provoditi vrijeme zajedno i jednostavno zato jer im je odgovaralo sve jedno na drugom.

LEKCIJA 6. Kad nekog voliš, ne možeš živjeti bez njega

Kada je Edward mislio da je Bella mrtva, planirao je i sam skončati. Isto vrijedi i za Bellu kada Edward odlazi u 'Mladom mjesecu'. Također, Bella ne može zamisliti život bez Edwarda i zato odlučuje postati vampiricom.

LEKCIJA 7. Ljubav ne brine za mišljenja drugih

Edward i Bella morali su se stalno susretati s negiranjem okoline. Međutim, njihova je ljubav toliko jaka da ih ni to nije moglo razdvojiti.

LEKCIJA 8. Ljubav znači odricanje

Edward je bio spreman odreći se svojih želja i potreba samo zato jer je mislio da će tako pomoći Belli. Bilo mu je teško, ali želio je to učiniti jer je smatrao da je to najbolje za nju. U ljubavi potrebe druge osobe važnije su nam od vlastitih potreba.

LEKCIJA 9. Ljubav te može promijeniti iz korijena

Bella se preselila u Forks i u početku mislila da će se ondje osjećati jadnije nego igdje na svijetu. Međutim, tada sreće Edwarda i ne želi otići iz ovog mjestašca. Ljubav mijenja naš pogled na svijet i često zbog ljubavi prihvaćamo nešto što nam se prije činilo da ne bismo ni u ludilu.

LEKCIJA 10. Muško – ženska prijateljstva su škakljiva

Jacob i Bella dogovorili su se da će biti samo prijatelji. Međutim, Jacob se ne može s time pomiriti i stalno želi više, želi Bellinu ljubav, iako zna da njezino srce pripada Edwardu.

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

robert pattinson kristen stewart sumrak saga ljubav