konturiranje

Svi smo navikli raditi konturu lica tako da povučemo liniju na sredini obraza i blendamo ju prema gore. Izgleda da to nije najbolji način i da postoji jedan puno jednostavniji, a koji napravi vidljivu razliku na licu.

Poanta konturiranja lica je da ti učini lice izraženijim, tj. da ti jagodice izgledaju više, lice zategnutije, manje okruglo, čak i mršavije. Dobro stavljena kontura može ti promijeniti i oblik lica. Zapravo se sa šminkom igramo stvaranja sjena i istaknutijih dijelova. Konturu najviše cura stavlja na sredinu obraza i to tako da povuče liniju od polovice lica prema vrhu uha. Tako smo vidjeli da rade makeup Youtuberi pa tako sada radimo i mi. Ali ne više! Jedna je cura pokazala drugačiju tehniku, koja je još jednostavnija, a rezultat na tvom licu će biti fenomenalan.

@megan.carole #duet with @meganlavallie THE GAME HAS CHANGED!!!! #contourhack #charlottetilburymakeup #contourwand #makeuptutorial Elevator Music - Bohoman

Umjesto linije, trebaš samo staviti na lice jednu točkicu. Ona je koristila tekuću konturu, koja i je najbolja za ovo jer će se najlakše izblendati. Stavila je točkicu na sredinu obraza, ali ne bilo gdje, postoji dobar razlog zašto baš tu. Svi imamo jedno mjesto na obrazu, ono jedno gdje kada pikneš prstom, osjetiš da si dotaknula zube. Tu ide točkica. I samo ju trebaš lagano izblendati prema gore i to je to. Čak je njen tutorial pratila jedna djevojka i pokazala rezultat – i razlika između obraza gdje je ovako stavila konturu i onog gdje ju nema je itekako vidljiva. Ovako ćeš dobiti laganu i prirodnu konturu, ali i dalje itekako vidljivu – iz naprijed i sa strane, bez da ti lice izgleda 'blatnjavo', što se nekada s konturom može dogoditi. Ili da ti se vidi linija. S ovim načinom nema nikakvih problema.

Pogledajte još:

Nova hit boja kose zvuči luksuzno: Cure žele 'Louis Vuitton' smeđu! Evo kako ona izgleda

Nova maskara koja se tek pojavila postala viralni hit – cure kažu da nije normalno što radi trepavicama

Parfem koji je nemoguće ne voljeti – jedan ima savršeno pogođen miris, a radi se o celebrity parfemu

šminkanje kontura makeup pravilno konturiranje lica konturiranje kako konturirati lice

Još vijesti