Slika nije pronađena

Voljela ih je još i Kleopatra, a šiške su kroz povijest bilježile svoje uspone i padove. Čini se kako ih je opet popularizirala mlada glumica Rooney Mara koja se proslavila ulogom u filmu 'Muškarci koje mrze žene'.

Neki novinari šiške nazivaju 'efektom Rooney Mare' jer nakon što ih je ona počela nositi, sve je više manekenki, glumica, pjevačica te običnih djevojaka koje furaju sličan stil, odnosno frizuru s izraženim šiškama. Kod Rooney su to ravno odrezane šiške koje sežu negdje centimetar iznad obrva, a stilisti ovakve šiške još nazivaju i baby šiškama.

No primjerice glumica Jessica Biel izabrala je neravne šiške koje na mjestima i prelaze preko obrva te idu sve do kapaka. A pjevačica i glumica Zooey Deschanel izjavila je da šiške imaju vlastitu osobnost. Naime, i Zooey je izabrala nejednake, guste šiške. Na internetu se čak pojavio video u kojem dvije djevojke žele šiške baš poput Zooey te pjevaju na glazbu pjesme 'Moves Like Jagger'.

Refren ide ovako: 'Grab me by the hair and transform me. Chop until you drop and I can’t see. I want those bangs like Zooey. Give me those bangs like Zooey. I need those bangs like Zooey'. Pogledajte video:

Stilisti 2012. godinu nazvaju godinom šiški. Stilist Alan Tosler kaže: 'Tanke šiške izgledaju odlično i svi ih žele. No, ako imate kosu koju je teško pokoriti, šiške nisu za vas. Također, ako vam kosa raste nisko na čelu, šiške vam neće dobro stajati.'

Šiške najbolje stoje djevojkama s visokim čelom jer ga vizualno smanjuju. Također, odlične su za djevojke uskog lica jer ga vizualno šire. Mnogi kažu i da su šiške odlična alternativa botoksu jer mnogo toga mogu prikriti na mjestima gdje se pokazuje labava koža. Šiške se nikako ne preporučuju djevojkama s kovrčavom kosom.


Ako se dvoumite oko šiški, najbolje je slijediti svoj oblik lica. Tako ovalno lice solidno može podnijeti bilo koji oblik šiški, okruglima više pašu dulje šiške koje su još dulje sa strane, kraj vanjskih strana očiju, četvrtastim licima također odgovaraju šiške dulje na strane, s vanjske strane očiju i pomalo razbarušene, a duguljastima i uskim licima, kako smo već rekli, super stoje bilo kakve šiške. Imate li srcoliko lice preporučuju se teške, ravno odrezane šiške, poput Anne Wintour, glavne urednice američkog Voguea.


Dakako, inspiracija vam mogu biti i slavne face. Uz već navedene, ponosne vlasnice šiški su i Nicki Minaj, koja ima ravno odrezane šiške, Cameron Diaz, Kirstin Dunst i Christina Hendricks koje nose dulje šiške na pola čela, Lea Michele koja nosi dulje šiške koje prekrivaju obrve, Taylor Momsen i Ashlee Simpson koje imaju nejednake i raskuštrane šiške, Elvis Presley je nosio nekad popularne, danas rijetko viđene natapirane šiške, a Katy Perry (te jedno vrijeme i Rihanna) ponekad nosi šiške u obliku slova V, znači u sredini dulje, sa strane kraće, a iste takve ima i Beyonce u spotu 'Telephone'.

Dakle, izbora je mnogo, a na vama je da se odlučite kakve bi vam šiške najbolje pristajale. Možda vam u izboru nove frizure pomogne i sljedeća, duhovita reklama u kojoj se reklamiraju – šiške:

N.LJ.J.

moda šiške moj stil Kosa