Slika nije pronađena

Nisu svi profići kada je u pitanju šminkanje. Ako se tek vježbaš i još uvijek učiš koliko ti treba kojeg proizvoda i na koji dio lica ga je najbolje staviti, ovaj će ti savjet itekako dobro doći, pogotovo ako voliš stavljati rumenilo.

Jeste li znali za ovaj beauty trik s rumenilom za koji će vam trebati doslovno jedna minuta, a koji će vašem licu dati prirodno sjajan i svjež dojam? On je zapravo as iz rukava make up artista Pabla Rodrigueza, nastao kao odgovor na učestali zahtjev njegovih klijentica da za njih kreira make up look koji će licu osigurati prekrivanje nesavršenosti, no istovremeno prirodan dojam na koži koja kao da nema make up, s tek malo boje na obrazima, piše Journal.hr. Idealan je to make up look čak i za svaki dan, a za trik o kojem pričamo čak vam neće trebati ni neki novi proizvod, već rumenilo, puder i ostalo što već imate u kozmetičkoj torbici.


Ključna stvar je da se u ovom slučaju rumenilo nanosi ispod, a ne iznad, odnosno preko podloge. Za početak, nužno je dobro hidratizirati lice i na taj ga način pripremiti za nanošenje make upa. Koža koja je nahranjena, hidratizirana i u ravnoteži, zahvalit će vam najboljim mogućim izgledom make upa koji ćete nanijeti na nju. Nakon što ste ju njegovali, na kožu nanesite kremasto rumenilo i tapkajte ga prstima u kožu (nemojte ga razmazivati), stavljajući fokus na zonu jagodičnih kosti. Jednom kada se rumenilo osušilo, nanesite podlogu vrlo lagano i nježno ju umasiravajući u kožu, pogotovo u predjelu obraza na koje ste prethodno nanijeli rumenilo, kako piše Journal.hr.

Krajnji efekt? Lagana boja rumenila koja prodire kroz podlogu i djeluje kao da dolazi iznutra, iz dubine kože, kao znak njena zdravlja i svježine. Rumenilo će na ovaj način djelovati mnogo prirodnije i gotovo je nemoguće da vam se dogodi da pretjerate s njim, kao što ponekad zna biti slučaj kada se s njime zaigramo, nanoseći njegovu pretjeranu količinu na vrh podloge. Malom zamjenom redoslijeda korištenja proizvoda, postići ćete blistav i prirodan dojam za svaki dan, a ona vam neće oduzeti ništa više vremena no što vam inače oduzima nanošenje podloge i rumenila. 


Foto: Freepik/ Instagram

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Pronađi inspiraciju za kul manikuru – ako voliš lakiranje noktiju ove Insta profile MORAŠ zapratiti

Ne mora biti očito da nosiš puder – uz ovaj jednostavan trik on će na koži izgledati puno prirodnije

Ponestalo ti je ruža za usne, pudera ili rumenila? U kuhinji je spas!

šminka rumenilo prirodno nanošenje make up

Još vijesti