Slika nije pronađena

Toliko je mnogo trendova šminkanja i njege kože nastalo tijekom zadnjih godinu dana, da ih je možda već i teško postalo pratiti, ali držite se. Od rastuće dominacije 'japanske ljepote', do bogatih i gustih obrva, pa čak i trakica za podizanje lica, popis je stvarno dugačak.

Ako ti ipak nije dosta make-up trendova, onda bi svakako mogla isprobati novi trend koji se zove 'joga ten'. Tehnika, koju je kreirala i izmislila vizažistica Sara Hill, ne samo da će ti pružiti najsjajniju kožu tvog života, nego je i toliko jednostavna, da ćeš biti gotove za samo nekoliko minuta, prema časopisu Glamour.

via GIPHY


Što je to joga ten?

Pružit će ti sjaj, ali ako se pitaš kako se 'joga ten' razlikuje od ostalih trendova poput, primjerice, 'staklene kože', odgovor na to pitanje dala je Sara, kreatorica joga tena, za Glamour: 'Joga ten je look koji djeluje kao da je pravi. 'Staklena koža' i slični trendovi stvaraju savršen, besprijekoran ten, ali 'joga ten' je stvaranje bogate, svježe i sočne kože koja izgleda prirodno, ali zdravo'. Sara je nazvala ovaj trend 'joga ten' zato što imitira onaj prekrasan sjaj koji žene imaju kad izađu iz joga studija, sočan, rumen i hidriran. Ne radi se o skrivanju nesavršenosti već o stvaranju stvarne verzije vaše kože, prirodne i neodoljive.Kako postići joga ten look?

Bez brige, ne moraš zaista ići vježbati jogu, ako ne želiš naravno. Kako bi dobila 'joga ten' look onda ćeš morati početi s nanošenjem proizvoda za njegu kože svog lica. Ostavi ih da odstoje barem pet minuta  kako bi se bolje upili. Nakon toga nanesi sloj primera, a onda počinje miješanje. Ono što je odlično kod ovog looka je to što je u potpunosti prilagodljiv potrebama i tipu tvoje kože.

1. Stvorite svoj 'miks za kožu'. Omjer ti može biti primjerice, 60-70 posto puder, 15 posto ulja za lice, 10 posto tekućeg highlightera, pet posto sjajnih kapi. Ako imaš suhu kožu, možeš iskoristiti i malu količinu hidratantne kreme za dodatnu hidrataciju. S druge strane, ako imaš masnu kožu, u mješavinu stavi manji postotak proizvoda za njegu kože, a veći postotak pudera.

2. Koristi ruke kao bi nanijela svoj savršeni miks za kožu na lice. Dobro umasiraj miks u kožu kako bi pokrenula cirkulaciju i stvorila prirodno rumenilo. Puder možeš dodavati dok ne budeš zadovoljna završnim efektom.

3. Nanesi tekući korektor ili onaj u obliku kreme ako imaš osjećaj da ti je potrebno bolje prekrivanje. U tome si možeš pomoći s kistićem za sjenilo kako bi dobila svjetliji i prirodniji efekt.

4. Možeš nanijeti puder u kamenu ili prahu, ali nemoj pretjerati. Ovaj look trebao bi bili svjež i sjajan  tako da koristi puder u kamenu ili prahu samo ako je neizbježno.

U videu možeš vidjeti kako to izgleda:


Ovaj look ne djeluje zahtjevno, što ti misliš?


Foto: Freepik/ Giphy/ Instagram @sarahillmakeup

M.S.K. / Glamour


Pogledajte još:

Razbijamo mitove! Osam beskorisnih beauty proizvoda na koje nepotrebno bacaš novac

Osam trikova za zdravu i lijepu kosu – pozdravi se s oštećenjima i ispucalim vrhovima

'Blajh' može postati 'bljak' – pet stvari koje trebaš imati na umu prije kopiranja frizure Kylie Jenner

Moda joga ten trend zdrav izgled kože šminka nakon joge prirodno make up rumeno vijesti

Još vijesti