Slika nije pronađena

Trendovi dolaze i prolaze, a rijetko koji i ostaje. Ipak, s vremena na vrijeme pojavi se neki trend iz prošlosti koji ponovno zavlada modnim pistama i ulicama. No, postoje i one koje smo vidjeli ranije, jako su nam simpatični, ali nikako da se ponovo vrate u modu.

Ne znamo koji je razlog što se ovi trendovi nikako ne izdižu iz groba, ali vrijedno je podsjetiti ih se jer su veoma šarmantni i jednostavno neodoljivi.

Treger – hlače

Dakle, to su traper hlače od jednog dijela, nešto nalik na hlače koje nose radnici. Devedesetih godina posebno su ih popularizirali boy bendovi, primjerice bend 'N Sync. Bile su popularne među muškom populacijom, ali ni ženska im se nije mogla oduprijeti. Obično su bile širokog kroja i plesale oko tijela. Doista neodoljivo, zar ne?


Tattoo ogrlice

Voljeli smo ih prije kojih 10 do 15 godina. Bile su to ogrlice u obliku tetovaže, točnije pristajale su usko uz vrat i iz daleka su izgledale kao da imate tetovažu oko vrata. Da ne bude zabune, kod današnjih djevojčica  tu i tamo još uvijek se može vidjeti tattoo ogrlica, ali u globalu nema ih tako puno kao prije. A nisu loše, zar ne?


Marame preko glave

Ne mislimo na kumice s placa već na marame na glavi u stilu Audrey Hepburn.  Uz ovo idu velike  naočale. Trend je ovo iz dalekih šezdesetih koji je doista glamurozan i stilski te je ponekad doista šteta što više ne viđamo žene s toliko stila kao što ga je imala Audrey.

Ciak – cak razdjeljci u kosi

Ovo je još jedan trend iz devedesetih godina prošlog stoljeća, a označava je razdjeljak kose koji nije išao ravno po sredini već u cik cak u smjerovima i duljinama koje pojedinac preferira. Prije par godina ovaj je trend na kratko vratila popularna vampirica Ashley Greene, ali nije zaživio pa se opet vratio u ropotarnicu povijesti.

Klompe

Ovaj švedski izum bio je doista popularan i nosili su ga svi, od šetača pa do liječnika. Danas još rijetko kada možemo vidjeti medicinsku sestru koja nabada u klompama po bolničkim hodnicima jer ih je većina zamijenila s mekšim, udobnijim varijantama obuće.

Trake oko glave

Prije ih je bilo u svim bojama, širinama i od najrazličitijih materijala. Bile su jednostavan način da se upotpuni bilo koji outfit, a danas su gotovo zaboravljene. Malo ih je popularizirala popularna 'tračerica' Blair Waldorf, ali i u seriji ih je prestala nositi kada ode na koledž, što je utjecalo i da ih mase počnu manje koristiti. Eh, što ti je slava, zar ne?


Visoka pundža – košnica

Ovo je još jedan trend kojeg je popularizirala Audrey Hepburn. Amerikanci su takve pundže zvali i košnicama jer su bile visoko postavljene na glavi i još bi ih ukrašavao kakav raskošan ukras, primjerice kopča s dragim kamenjem.

Ženske rukavice

Radi se o rukavicama koje dosežu do pola ruke, gotovo pa do lakta, a ponekad i do lakta. Ovo se nosilo davno u prošlom stoljeću i označavalo je stil i glamur te pripadnost visokim slojevima društva.


Danas je zapravo teško pronaći prigodu u kojoj bi se ovakve rukavice mogle nositi, ali zasigurno bi ih bilo lijepo češće viđati, barem za Novu godinu, svadbe ili slična slavlja.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

trendovi retro

Još vijesti