Slika nije pronađena
Okej, možda nemamo prave dijamante, ali svakako imamo svoje omiljene komade nakita koje nosimo. Neke stvari čuvamo za posebne prilike, a neke nosimo svaki dan, jer toliko su nam drage! Dobar komad nakita može promijeniti cijeli outfit, a najobičnija kombinacija postaje nešto s čime bi mogla otići i na crveni tepih!

Nakit koji odabiremo puno govori o nama: voliš li nositi manje suptilne bisere ili velike viseće naušnice? Nosiš li više ogrlice ili narukvice? Nosiš li srebrno ili zlatno?

Puno pitanja i puno odgovara, no mi ćemo se danas posvetiti ovom posljednjemu, tj nosiš li srebrno ili zlatno!

Prije svega, postoji mali test koji možeš napraviti kako bi saznala koja od te dvije boje više laska tvojoj puti. Potrebno je samo da pogledaš boju svojih vena!

Najlakše ćeš to napraviti tako da pogledaš vene na zapešću. Ako imaš plave ili ljubičaste vene, imaš hladne podtonove, dok zelene vene znače tople podtonove. Ako na dijelovima imaš plave, a na dijelovima zelene vene, onda imaš neutralne podtonove.


via GIPHY


Sad, kad si skužila imaš li hladne ili tople tonove, vrijeme je i da saznaš što ti više pristaje. Za očekivati, oni s hladnim tonovima će bolje izgledati uz srebro, dok će oni s toplim tonovima zasjati uz zlato. Ako si te sreće da imaš neutralne podtonove, naravno, odlično ćeš izgledati i sa srebrom i sa zlatom!

Naravno, kada pričamo o srebru i zlato, mislimo i na bižuteriju. Sada smo u dobu kada je zlato puno popularniji odabir, pa tako 'rose gold' već dugo vremena dominira tržištem, što znači da je srebrni nakit sve teže i teže pronaći u dućanima.

Na svu sreću, pravila su tu kako bi se kršila, pogotovo ako ona nikome ne štete. Na kraju krajeva, ako ti obožavaš nositi zlatnu boju, koga briga je li to boja koja ti najbolje pristaje. Sjeti se, uvijek najbolje izgledaš u onome u čemu se osjećaš najbolje!


via GIPHY


Ustvari, odabir tvojeg nakita govori puno više o tebi nego što govore neka univerzalna pravila. Ako više voliš nositi srebrno, velike su šanse da ti je općenito draži manji, neprimjetan nakit. Ne voliš biti u centru pažnje, pa čak ni onda kada su neke prilike u kojima moraš biti u središtu pozornosti. Kada bismo te pitali koji ti je omiljeni komad nakita, vjerojatno bi rekla da se radi o malo srebrnoj narukvici koju si dobila od frendice za rođendan, zar ne?

Dok cure koje vole nositi zlatno, vole nositi velike komade nakita! Vole plijeniti pozornost gdje god se pojavile, pa zato i biraju nakit koji im pomaže u tome. Za očekivati je da prate sve modne trendove, tako da nemoj se začuditi ako su uvijek sređene, iako žele ostaviti dojam da su to tek tako bez veze nabacale par stvari danas ujutro.


via GIPHY


U svakom slučaju, nama se sviđa i srebrno i zlatno, sve za svoju prigodu! Što ti više voliš nositi?

Foto: Giphy/Instagram Screenshot

A.Š.

Pročitaj još:

Zanemari trendove - odaberi idealne sunčane naočale prema obliku svog lica

Cool nakit za najbolje prijateljice

Najbizarniji nakit ikad – cool ili fail?

nakit srebro zlato

Još vijesti