Slika nije pronađena

Zima se opasno približava, nove cool krpice gledaju te svakodnevno iz izloga trgovina. Džeparac si potrošila i izgleda kao da će stići proljeće prije nego što uštediš za komad koji bi osvježio i osuvremenio tvoju garderobu.

Uz malo mašte i stare krpice možeš pretvoriti u one s editorijala posljednjeg broja modnog magazina. Evo kako:

1. Skrati svoje hlače

To si sigurno već radila. Umjesto da od dugih praviš ultrakratke trapke, skrati ih samo par centimetara iznad gležnjeva – to je jedna od popularnijih dužina ove sezone. Ne zaboravi ih porubiti jer ofucani krajevi nisu poželjni ove zime. Pazi da za žrtvu odabereš traperice ravnog kroja, trik ne funkcionia sa zvonolikim hlačama jer će izgledati kao da si ih prerasla. Britanke tvrde da je goli gležanj novi dekolte, no mi ipak živimo u Hrvatskoj pa ne zaboravi na debele najlonke. Nove skraćene hlače nosi u kombinaciji s ravnim cipelama, peticama ili čizmama do gležnja. Izgledaju dobro i uz niske tenisice.

2. Odreži rukave

Kaputi s ¾ rukavima prekrasni su, no i prilično skupi. Ako si prošle godine već nabavila kaput, samo ga osuvremeni rezanjem rukava ispod laktova. Krojevi se od prošle zime nisu znatno mijenjali, pa zašto onda davati i do 1000 kn za istu stvar s malo kraćim rukavima? Porub je opet obavezan, zamoli mamu ili krojačicu da ti pomognu. Ispod ovog se kaputa nose debeli kardigani ili veste dugih rukava. Ako ti se kombinacija ne sviđa, nabavi samo duge rukavice (dužina do laktova) i problem ozeblosti je riješen.

3. Stegni se

Osvježi svoju omiljenu jaknu ili kaput remenom. Ovisno o tvom ukusu i kaputu kojim raspolažeš, odaberi kožni, sjajni ili remen od tkanine. To barem nije teško a jedan je od imperativa za nadolazeću zimu.

4. Iskoristi ljetnu garderobu

Tvoja omiljena ljetna haljinica ne mora čekati tople dane na dnu ormara. Obuci je na crnu usku dolčevitu i tajice. Ako je takvog kroja da ne pristaje uz dolčevitu, sigurno imaš neki bolero koji bi mogao poslužiti da te zagrije zimi. Jedna od najbolje odjevenih djevojaka koje znam voli za svoj stil odijevanja reći: Zimi nosim sve isto kao i ljeti, samo s debelim čarapama.

I.V.

zima trend zimski trend zimski trendovi kreativno

Još vijesti