Slika nije pronađena

Ako i ti imaš jedan od ovih problema s kratkim hlačicama, možda trebaš razmisliti o nekom drugom modelu. Evo koji su to problemi s kojima se cure tijekom nošenja kratkih hlačica najviše susreću i kako svaki od njih riješiti.

Kada su temperature bliže 40 stupnjeva, kako je to zadnjih dana, glavni odjevni komad koji većina bira su kratke hlačice. Koliko su god dobrodošle u ljetnim danima, s kratkim hlačicama dolazi i nekoliko problema. Ako i tebe muči neka od ovih stvari, vjerojatno si samo pogriješila u odabiru modela kratkih hlača. Ovo su najčešći problemi koji muče cure kada su u pitanju kratke hlače i savjeti kako ih riješiti.

1. Do kraja dana postanu obješene i ne stoje više dobro

Ujutro kada odjeneš kratke hlačice, izgledaju super, stoje ti odlično, ali dok se vratiš kući, to jednostavno nije to – hlače postanu obješene i ne stoje dobro. Ako nisi fan kratkih hlačica koje ne stoje usko uz nogu, onda je najbolje da se držiš onih modela koji su rastezljivi – takvi će ti uvijek zadržati oblik koji imaju tijekom cijelog dana.2. Stoje ti super, ali otkrivaju previše stražnjice

Može se dogoditi da pronađeš hlače koje ti odlično stoje, s prednje strane, ali ti se čini kao da na stražnjoj strani nemaju dovoljno materijala koliko bi po tebi trebalo biti. Ako se nađeš u ovom problemu, možeš napraviti dvije stvari: kupiti dulje hlačice ili uzeti za jednu veličinu veće. Uzmeš li veličinu veće, pripremi se na to da ćeš ih vjerojatno morati u struku malo suziti kako bi ti stajale savršeno, ali ako ti se određeni model jako sviđa, ovo je mala cijena za platiti.

3. Bedra su ti do kraja dana crvena od trljanja noge o nogu

Kada dođe ljeto i kratka odjeća, dolazi i problem s kojim se susreću mnoge djevojke, a to je crvenilo i nelagodnost nakon što ti se cijeli dan bedra sudaraju jedno o drugo. Ovo se događa s bilo kojim kraćim outfitom, ne samo hlačicama, ali nije nerješiv problem. Opcija za odjenuti nešto dulje hlače nekada nije prihvatljiva jer su vani temperature iznimno visoke, ali za rješavanje ovog problema danas postoji rješenje u obliku proizvoda koji će smanjiti ili u potpunosti spriječiti pojavu crvenila ili iritacije. Postoje u obliku sprejeva ili stikova koji podsjećaju na deziće.4. Nogavice hlača ti se konstantno podižu prema gore

Još jedna iritantna stvar koja se događa pri nošenju kratkih hlačica je i konstantno podizanje nogavica prema gore. Možeš ih ili svako malo povlačiti prema dolje, što ne izgleda ni lijepo, a nije ni praktično ili prihvati to kao znak da će ti bolje stajati neki drugi oblik kratkih hlača – primjerice malo širi modeli kao što su kratke hlače boyfriend stila ili kratke hlače napravljene od nekog drugog, laganijeg, materijala.

5. Oko struka ti se hlače urezuju u tijelo

Ovaj problem pokazuje da nosiš hlače pogrešnog kroja za svoje tijelo. S obzirom na oblik tijela, nekim će djevojkama više laskati hlače niskog struka, dok će drugima bolje stajati one visokog struka. Kada ti se hlače urezuju u struk i ne osjećaš se ugodno, iako su u tvojoj veličini, pokušaj isprobati hlače visokog struka – to bi moglo biti super rješenje za ovaj problem.6. Stalno izgledaju izgužvano

Svi znamo za ovaj problem. Hlače friško opereš, izgledaju odlično, odjeneš ih, sjedneš, ustaneš i odjednom je prednji dio izgužvan u potpunosti. Nažalost, ovaj problem nećeš moći nikako drugačije riješiti nego da ili ignoriraš zgužvanost ili da pri shoppingiranju odabireš modele napravljene od drugačijih materijala – primjerice čipkaste ili neke s puno uzoraka – jer tada se izgužvanost neće toliko primijetiti.

7. Svi mogu vidjeti tvoje donje rublje

Svjetlost je iznimno bitna. Kada se spremaš u svojoj sobi sve se može činiti super, ali onda kada izađeš na danje svjetlo uočiš da ti se kroz hlače vidi i donje rublje ili da se rubovi jako ocrtavaju. S ovakvim se problemom nećeš više susretati, samo se u sljedećem shoppingu sjeti da ako kupuješ hlače svjetlijih nijansi, da pogledaš je li materijal dovoljno debeo i kvalitetan i jesu li hlačice jako uske. Tanak materijal, svijetle boje i uski modeli hlača najgora su kombinacija. Što je nešto uže, to želiš da je materijal deblji. Uvijek možeš i odjenuti donje rublje boje kože i ono koje nema jako naglašene rubove, tako će cijela kombinacija izgledati bolje, a donje ti se rublje neće ni primijetiti.

Foto: Freepik – freepik/ Instagram

M.T.

DIY: ukrasi sama kratke hlačice

Zbog kratkih hlača, piše se neopravdani – vrijede li ova čudna pravila i u vašoj školi? ANKETA

Uradi sama: Kratke hlačice kao iz modnih dućana

Pogledajte još:

Ljeto Djevojke problemi rješenja kratke hlače

Još vijesti