Slika nije pronađena

Privremene ili lažne tetovaže vjerojatno ste stavljali još kao klinci. One su jeftine, ima ih svugdje, a često ih se može naći na kutiji pudinga ili dnu kutije s pahuljicama. No, obično traju tek nekoliko dana. Ipak, bez obzira na ovu činjenicu, privremene tetovaže su još uvijek popularne.

Naime, nemaju svi love, ali ni hrabrosti da bi se uputili kod tattoo majstora i stavili pravu tetovažu. Ljeto je vrijeme kada privremene tetovaže postaju pravi hit, a uz one koje se mogu naći besplatno (a što je većina prerasla) te one koje se mogu kupiti za sitne lovu, na našoj je obali mnogo tattoo majstora koji na ulici stavljaju lažne tetovaže.


Ako ste mislili da su lažne tetovaže samo za djecu – varate se. One mogu biti dobar prijelaz prema pravim tetovažama jer možete beskrajno eksperimentirati s motivima, ali i mjestima na tijelu na koja ćete ih staviti.

Upoznajmo se pobliže s vrstama lažnih tetovaža:

Prve su one besplatne ili jeftine iz raznih kineskih i sličnih šopova. Potrebno je samo odlijepiti zaštitnu foliju, sliku prisloniti uz kožu te sa stražnje strane staviti mokru krpu te brojati do otprilike trideset. Nakon toga se ukloni papir i – evo ga, tetovaža je tu! No, loša strana je što ova tetovaža izgleda lijepo tek dan ili dva, a može se saprati već kod prvog tuširanja ili jačeg znojenja.

Kana ili henna tetovaže su one koje se prave kanom. One su sastavni dio indijskih festivala, a najčešće se ukrašavaju ruke i noge. Ove tetovaže traju znatno dulje  od jeftinih naljepnica tetovaža te izgledaju veoma realno. Također, i o tome kakva vam je koža ovisi koliko će trajati ova tetovaža – na suhoj koži traje dulje nego na masnoj, traje dulje na tamnoj nego na svijetloj koži te traje dulje ako je stavimo na mjestima gdje se manje znojimo nego na onima na kojima se više znojimo.


Airbrush tetovaže su creme de la creme privremenih tetovaža. Traju najdulje od svih lažnih tetovaža (i do petnaest dana), a posebno ih vole tinejdžeri koji su još premladi za prave tetovaže ili im roditelji ne daju pristanak za prave tetovaže te su potpuno bezbolne i cjenovno mnogo dostupnije. Nanošenje traje svega pet minuta, a rade se tako da se tetovaža na kožu nanosi pomoću zračnog kista (airbrush).

Što vi mislite – stavljate li lažne tetovaže i sviđaju li vam se ili ipak sanjate o pravoj tetovaži, a možda ste je već i napravili? Ako koristite lažne tetovaže koju ste tehniku isprobali i koja vam se čini najboljom?

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

tetoviranje Tijelo

Još vijesti