Slika nije pronađena

Sigurno se mnogi od vas bore sa suhim i ispucanim usnicama što ne predstavlja samo estetski problem, nego može biti prilično bolno. Ove poteškoće javljaju se zimi češće nego tijekom ostatka godine kao posljedica niskih temperatura, suhog zraka (zahvaljujući grijanju) i ledenog vijetra. Svi ti faktori utječu na dodatno isušivanje kože čime se smanjuje vlažnost, a povećava mogućnost ljuštenja.

Ako želiš  lijepe i njegovane usne, evo o čemu trebaš voditi računa:


Koristi balzam za usne

Labello, melem, balzam – nije važno. Bitno je da uvijek pri ruci imaš sredstvo koje djeluje hranjivo i da ga stavljaš preventivno, čak i ako u tom trenutku nemaš suhe usne. Različiti pripravci od prirodnih sastojaka koji se mogu kupiti u ljekarnama ili specijaliziranim dućanima također nisu loš izbor. I naravno, kokosovo ulje. Za njegov potpuni učinak, stavi ga na usne navečer prije spavanja.


Nanosi zaštitni faktor

Iako je zima i sunčani dani nisu tako česti, ne znači da je negativni utjecaj sunčevih zraka zanemariv. Isto kako sunce ljeti isušuje kožu te često znamo „izgoriti“, tako i zimi djeluje na naše usne. Kada odabireš odgovarajući balzam, vodi računa da ima hidratantnu formulu sa zaštitnim faktorom.

Pažljivo sa svakodnevnom higijenom usta

Pasta za zube je izuzetno važna za održavanje higijene i zdravlja zuba. No ukoliko ju ne ispereš dobro, može biti problem. Ona dodatno isušuje kožu što može rezultirati promjenom pH ravnoteže u ustima i zato je važno nanijeti balzam na usnice odmah nakon oralne rutinske njege.

Napravi piling usana

Stručnjaci iz područja kozmetike ističu važnost pilinga za kožu, a jednako vrijedi i za usne. Tretman koji ne treba raditi prečesto možeš napraviti pomoću vlažne krpe za pranje ili mekane četkice. Na taj način uklanjaš mrtve stanice s kože i olakšavaš joj regeneriranje.

I.N.
Foto: sxc.hu

Provjeri još...

Uradi sama: Čokoladni balzam za usne

ovo plastično ludilo - usne poput Jokerovih

Usne usnice njega sjajilo balzam

Još vijesti