Slika nije pronađena

Čini se kao da svi dosadašnji modni zakoni više ne vrijede. Prije je vrijedilo pravilo da prije izlaska iz kuće moramo skinuti jedan komad odjeće ili nakita sa sebe, a sada izgleda kako svi rade upravo suprotno.

Drugim riječima, minimalizam je potpuno zamijenjen maksimalizmom, bar što se nakita tiče. Ljetni dani dolaze, a mi nosimo sve manje odjeće i pokazujemo sve više kože, što znači da ruke i dekolte želimo ukrasiti upečatljivim nakitom. Dobra vijest za sve ljubiteljice nakita jest što je nizanje više komada nakita ponovno in. Međutim, postoje određena pravila kombiniranja kojih se trebate pridržavati kako biste postigli cool, ali ne pretrpani look.

1.Nemojte pretjerati
Iako smo spomenuli kako je maksimalizam u trendu, ipak postoje granice. Naravno da možete istovremeno nositi naušnice, narukvice, prstene i ogrlice, ali ako sve te komade želite staviti na sebe, pripazite da vam outfit bude jednostavan i da svi ti komadi nakita nisu preveliki. Odaberite jedan dio tijela na koji želite staviti fokus – tamo stavite najupečatljiviji nakit, a ostale dijelove ukrasite decentnijim komadima.

2.Slobodno kombinirajte srebro i zlato
Nemojte se bojati miksati različite plemenite metale i komade s cirkonima. Ako su ti komadi dovoljno jednostavni, mogu se bez problema kombinirati i tako upotpuniti vaš look. Osim toga, ako ste do sada izbjegavale kombinirati vašu torbicu sa zlatnim lancem i kožnu jaknu sa srebrnim detaljima, jednostavno na sebe stavite zlatni i srebrni nakit koji će povezati te odjevne komade.

3.Kombinirajte nakit, ali ne i stilove
Bez obzira kako ih kombinirali, svi vaši komadi nakita trebaju pričati istu priču. Ako se odlučite za boho narukvice, kombinirajte ih s naušnicama s resicama. Ako pak na sebe stavite glamurozni prsten s cirkonima, probajte ga kombinirati s jednako elegantnim komadima.

4.Stvorite kontrast i harmoniju
Prilikom kombiniranja nakita na rukama, slijedite ovo jednostavno pravilo: pokušajte stvoriti harmonični kontrast. Primjerice, ako na lijevoj ruci imate sat i nekoliko narukvica, na istu ruku stavite samo jedan prsten. Na desnoj ruci možete nanizati više prstena, ali onda stavite jednu narukvicu. Tako vam ruke neće izgledati pretrpano.

5.Nizanje ogrlica ne mora biti zahtjevno
Kombiniranje ogrlica čini se kao zastrašujući zadatak. Na Instagramu vidimo djevojke koje znaju nositi desetak ogrlica, a da opet izgledaju cool i ležerno. Međutim, kada mi pokušamo istu stvar, izgledamo si smiješno. Trik nizanja ogrlica sastoji se u tome da se nižu po debljini i duljini. Odaberite lančiće koji vam se sviđaju i varirajte im duljine i debljine. Pri kombiniranju ogrlica različitih debljina najdeblji komad obično je najuže uz vrat, a tanji lančići trebaju biti dulji. No, najbolji trik za kombiniranje lančića jest da kupite set ogrlica koji je već savršeno iskombiniran. Na taj način sigurno nećete pogriješiti.

6.Zlatno pravilo naušnica i ogrlica
Ovo pravilo glasi: upečatljive naušnice kombinirajte s decentnim ogrlicama i obrnuto. Ako uparite velike zlatne viseće naušnice s jednako glasnom ogrlicom, izgledat ćete kao da ste htjeli pokazati sve komade nakita koje imate kod kuće. Odaberite ili jedno ili drugo za uravnoteženi look.

Foto: Shutterstock.com - iordani/Instagram/ Instagram screenshot

M.B.

Pogledajte još:

Podigni svoj stil na višu razinu: Ovih 8 malih savjeta u odijevanju napravit će VELIKU razliku

Saznaj što se smije, a što ne smije! Uz ove savjete tvoj nakit će zauvijek izgledati kao nov

HACK! Nakit ti često ostavlja zelene tragove na koži? Otkrij kako to spriječiti

nakit nizanje nakita modna pravila kombiniranje nakita

Još vijesti