Slika nije pronađena

Ne želiš odjenuti nešto samo zato što je IN ili zato što si vidjela da to super stoji na Kendall Jenner. Postoji nekoliko stvari koje uvijek trebaš uzimati u obzir kada kupuješ odjeću i kada slažeš kombinacije, a ova modna pravila će ti u tome pomoći.

Uvijek se priča da su modna pravila tu da se krše, ali ne sva. Ova ti ne preporučujemo da ih kršiš jer ti to neće ići u korist. Ovdje se ne misli na pravila poput 'žuta i crvena boje ne idu zajedno', skroz ne bitno, nosi boje koje tebi izgledaju dobro, kombiniraj uzorke, nosi traper na traper, tenisice na elegantne kombinacije, ali ovih se 5 pravila uvijek drži.

1.Ako neki komad odjeće jedva staneš ili ti je preveliko i pada s tebe – to nemoj nositi

Nemoj smišljati načine kako da uklopiš hlače koje su ti jako lijepe, ali ih jedva navučeš na sebe. Jednostavno ih izbaci iz ormara. Ako ti nešto ne odgovara jer je premalo ili preveliko, vrijeme je da pustiš taj odjevni komad i potražiš sreću s nekim drugim. Ako se ne osjećaš ugodno u nečemu, nemoj pokušavati isforsirati da tu stvar nosiš, jer koliko se god trudila, neće izgledati dobro, a nećeš se ni osjećati dobro, jesu li neka majica ili hlače stvarno vrijedni toga?



2.Nemoj nositi nešto što je zmazano ili čemu nedostaje gumb

Samo zato što misliš da nitko neće primijetiti tu mrljicu, ne znači da će tako stvarno i biti. Zna se dogoditi da omiljeni odjevni komad zamrljamo s nečime što se nikako ne može oprati, ali umjesto da pokušavaš pronaći način kako to sakriti, radije baci ili nosi kada si doma. U takvim ćeš komadima izgledati neuredno i kao da ne paziš na osobnu higijenu, a bilo da ideš u takvoj odjeći u školu ili u kino, ovo nije odjeća koju želiš na sebi. Ista je stvar i s komadima kojima nedostaje gumb ili se neki dio drugi dio strgao.

3.Ako stalno trebaš popravljati outfit – promijeni ga

Povlačenje hlača svakih par sekundi, spuštanje majice jer se podiže/spušta i otkriva previše, gumbi koji se svako malo otkopčavaju sami od sebe... to nije lijepo ni privlačno. Ako neki odjevni komad ili cijeli outfit moraš svako malo popravljati jer inače ne izgleda dobro, najbolja stvar koju možeš napraviti je da skineš to sa sebe i odjeneš nešto drugo.



4.Investiraj u torbicu/ruksak

Imati dobru torbicu, neku koja će funkcionirati s više odjevnih kombinacija je ključno. Nekada ti cijeli look neće izgledati dobro u ogledalu zato jer ti je torbica neke boje/oblika/stila koja ne ide uz ostatak. Zbog toga se isplati investirati u torbicu ili ruksak koji će ti ići uz većinu odjeće koju imaš u ormaru.

5.Izbjegavaj odjeću loše kvalitete

Samo zato što si našla neki komad odjeće po vrlo niskoj cijeni, ne znači da to odmah moraš i kupiti – pogotovo ako je odmah jasno da kvaliteta nije dobra. Svi volimo uštedjeti, ali nemoj nikada zaboraviti baciti oko na kvalitetu. Raspadaju li se šavovi, jesu li gumbi već u dućani labavi... takve stvari uvijek provjeri.

Foto: Instagram/ Pexels - Alisson Souto/ Pexels - Alessio Cesario

M.T.

Pogledajte još:

S obzirom na to koje ti je boje kosa – ovo je boja odjeće koja će ti najbolje odgovarati

Provjeri imaš li ovih 5 komada odjeće u ormaru – oni su najbitniji za složiti stajliš zimski outfit

Želiš li biti prava VSCO djevojka? Ovih 10 modnih dodataka trebaš dodati u svoju shopping košaricu

Moda pravila odjevne kombinacije kršenje pravila modna pravila

Još vijesti