Naelektrizirana kosa

Možda najveća noćna gora zimi kod apsolutno svake djevojke je elektricitet u kosi kojeg izazivaju razni čimbenici. Ne samo što je užasno iritantno, već je problem u tome što se zaista teško riješiti elektriciteta u kosi, pogotovo ako smo u situaciji gdje žurimo negdje, a kosa se naelektrizirala prije samog izlaska van.

Elektriziranje kose je specifično za trenutno godišnje doba u kojem se nalazimo, a to je zima. Za to je zaslužno čak nekoliko razloga, a neki od njih su da je zimi puno suši zrak nego u bilo kojem drugom godišnjem dobu, a suhi zrak izaziva dodatan elektricitet. Osim toga, zimi smo prekriveni i s nekoliko slojeva odjeće od raznoraznih toplih materijala, pa ti neki topli i mekani materijali također izazivaju elektricitet ili u blizini kose ili na samoj kosi. U svakom slučaju, zaista nema iritantnije stvari od ove, ali postoje neki načini kako se možeš riješiti tog elektriciteta zimi.

1.Korištenje prirodnih vlakana i materijala


via GIPHY

Jedan od načina uz pomoću kojeg se možeš riješiti elektriziranja kose su definitivno materijalni raznih modnih dodataka koje često koristiš za glavu i stavljaš ih na kosu. Tako se u većini slučajeva radi o umjetnim materijalima u kapama, trakama za kosu i šeširima, dok ona prirodna vlakna poput pravog pamuka ili vune neće izazvati elektricitet.

2.Jedan potez vlažnom maramicom

Vlažna maramica može brzinski pomoći u slučajevima kada se kosa naelektrizirala prije samog izlaska van. Sve što je potrebno napraviti je uzeti vlažnu maramicu i laganim potezom proći preko cijele kose, pogotovo na onom dijelu na kojem je kosa naelektrizirana. Na taj način će se ona spustiti te se vlasti neće dizati u zrak!


3.Svakodnevno pranje kose

via GIPHY

Svakodnevno pranje kose isušuje prirodna ulja koju ona proizvodi, a kosa se dodatno elektrizira ako se radi o suhoj kosi. Uz to, dodatno ju isušuje pranje pod vrelom vodom, zbog čega se možda i dodatno naelektrizira, pa bi bilo dobro prati ju nakon svakih nekoliko dana i to ne u vreloj vodi.

4.Sušenje kose s ručnikom

Jedna od velikih grešaka koju radi većina djevojaka kada opere kosu je ta da kosu zamota u ručnik. Kosa bi se trebala osušiti pomoću nekih mekanijih materijala kao što je pamuk, pa su pamučne majice idealna solucija koja može poslužiti umjesto ručnika jer pamuk, u odnosu na druge materijale, ne potiče elektricitet.

5.Trljanje mokre kose

via GIPHY

Trljanjem mokre kose o ručnik ili majicu se stvara dodatan elektricitet zbog količine trenja što će dodatno naelektrizirati kosu, zato je ona u većini slučajeva naelektrizirana nakon samog pranja. Idealno bi bilo samo ju ocijediti i zamotati u majicu pamučnog materijala.

 

6.Nanošenje ulja

Ulja su sama po sebi izrazito masna, što je i logično, a upravo zbog te masnoće ona sprječavaju elektriziranje kose. Da se kosa ne bi elektrizirala, potrebno je nanijeti malo ulja za kosu ponjenoj  vanjskoj strani, tek toliko da se vlasi ne dižu u zrak i da ne dolazi do elektriciteta jer će masnoća zadržavati vlasi zajedno.

Pogledajte još:

Kako sakriti da ti je kosa masna? Napravi neku od ovih 9 frizura i problem riješen

Cura pokazala koliko joj je puno kosa narasla u godinu dana – je li moguće? Mnogi tvrde: to su ekstenzije!

Vilinska kosa je novi trend za koji moraš znati – izgleda baš tako kako joj naziv kaže

Kosa naelektrizirana kosa problemi zima elektricitet savjeti

Još vijesti