Boje kose

Prava boja kose ti može pomoći da vizualno učiniš svoju tanku kosu bujnijom. Neke je boje i stilove farbanja bolje izbjegavati ako imaš tanku kosu – poput blajhanja, jer ćeš onda imati još manje kose. Neke se druge ipak preporučuju.

Boja kose ti može pomoći i da ti kosa izgleda dulje, ili u ovom slučaju, da ti izgleda bujnije. Kosa je prva stvar koja nam pada na pamet koju možemo promijeniti, a da si napravimo neku razliku u izgledu. Nekada odluka padne na šišanje, a nekada na farbanje. Nije svaka ideja koja nam padne na pamet dobra. S obzirom na to što želiš postići i kako želiš da ti kosa izgleda, postoje boje kose i frizure koje ti mogu pomoći. Koje će ti to pomoći da bi ti kosa izgledala bujnije i gušće? Ako je to look na koji ciljaš, onda razmisli o ovim frizurama i načinima farbanja.

1.Pramenovi u različitim nijansama

 

 

Cure koje imaju tanku kosu ne bi trebale stavljati boju koja će biti jednolična po cijeloj kosi, već pokušati što je više moguće naglasiti dimenzije. To ćeš postići stavljanjem pramenova! Možeš staviti obične pramenove, ali još je bolja ideja staviti pramenove u različitim nijansama. Pramenovi u različitim, ali sličnim nijansama neće izgledati toliko napadno, a pomoći će tvojoj kosi dati dubinu.

Boje kose KVIZ: Koja boja kose bi ti najbolje stajala?

2.Uz tjeme tamnije kosa, a dolje nijansu ili dvije svjetlija

 

 

Poznati način farbanja „shadow roots“ zapravo je super za cure s tankom kosom. Ukoliko nisi upoznata s ovim načinom farbanja, to je zapravo izrast. Kosa je uz tjeme tamnija, a dolje koju nijansu svjetlija. Kada je razlika u te dvije boje prevelika, izgledat će samo neuredno i kao da imaš izrast koji nisi popravila, ali ako je sličnija nijansa, izgledat će kao namjerno napravljena frizura. I pomoći da ti kosa izgleda vizualno bujnije.

3.Jarka boja u drugom sloju, pomalo skrivena

 

 

Skriveni pramenovi! Ovo je jedno vrijeme bilo popularno i super je ideja ako želiš dodati neku ludu boju, ali ne želiš da bude previše uočljiva. U tom slučaju će ova frizura biti idealna za tebe. Skriveni pramenovi su zapravo frizura koja nastane kada ofarbaš samo onaj drugi sloj kose, ispod. Tako ne dolazi toliko do izražaja, ali opet se vidi. Daje kosi dodatnu dimenziju zbog koje onda izgleda kao da je ima više nego što ima.

4.Boja koja nije totalna suprotnost tvojoj prirodnoj boji kose

 

 

S obzirom da ti je kosa tanka, nije pametno dodatno ju mučiti farbanje ili blajhanjem svakih mjesec dana. Tako će samo postati još tanja i izgledati uništeno. Zato je za one s tankom kosom najbolja ideja da stave neku boju koja je što sličnija njihovoj prirodnoj boji kose.

Opadanje kose tijekom jeseni Nema mjesta u kući gdje nema tvoje kose? Ovim trikovima možeš spriječiti pojačano ispadanje vlasi

5.Balayage

 

 

Ukoliko već nisi pala pod utjecaj trenda stavljanja balayaga, a imaš tanku kosu, možda bi trebala razmisliti o njemu. To je idealna frizura za dati kosi dimenzije pramenovima. Ovim ćeš postići blago osunčani efekt.

Kosa farbanje kose bojanje kose tanka kosa dati kosi volumena da izgleda bujnije trikovi savjeti

Još vijesti