Slika nije pronađena

Bliži se ljeto, a dobro znamo da su nam tada sunčane naočale najbolji prijatelj. One štite naše oči od pretjerane svjetlosti, a ujedno mogu biti skroz cool ako pronađemo one koji nam najviše odgovaraju.

Mnogi ljudi imaju problem s pronalaskom idealnih sunčanih naočala, a one su skroz neophodne za vrijeme toplih dana. Teško je uskladiti lijep dizajn, naš ukus, ali i cijenu te zato često dolazi do poteškoća.

Cijenu često možemo i zanemariti jer se u današnje vrijeme može pronaći i jeftinija varijanta naočala, a ako ste još uvijek nesigurni kada je riječ o pokrivalima za oči, slijede načini kako odrediti kakve nam `sunčike` najbolje pristaju:


Postoje pravila kojih se moramo držati pri odabiru naočala:

- Oblik našeg lica treba biti u kontrastu s oblikom okvira

- Proporcije naočala trebaju biti u skladu s proporcijama naočala (ni premale niti prevelike)

- Okvir bi trebao biti usklađen s nekom karakteristikom našeg lica koju želite naglasiti (primjerice, okvir koji ističe plave oči i drugo)No, to nije sve jer važno je znati i ovo:

- Na naočalama potražite certifikat koji pokazuje koliki je postotak štetnog zračenja koje blokiraju naočale, ali i o vrsti UV zračenja od kojeg štite oči, a što je veći postotak, blokiranje je veće.

- Ako na naočalama piše da su `polarizirane` to znači da leće smanjuju odsjaj sunca od drugih površina, ali ne znači da štite od UV zračenja.

- Plastična stakla nisu odmah lošija od staklenih ako ispunjavaju sve uvjete kada se radi o zaštiti.Još neki korisni savjeti:

- Naočale uvijek treba držati u `tvrdoj` futrolici kako bi bile zaštićene

- Pazite da vam naočale ne padaju s lica

- Pazite da ne budu prevelike ili premale


Foto: Shutterstock
I.P.

Pročitajte još:

Svijet iza okvira: što sve trebaju cure koje nose naočale

Sunčane naočale po želji - ukrasi ih sama!

Kao Jackie O: nosi sunčane kao profić

sunčane naočale naočale odabrati

Još vijesti