Slika nije pronađena

Šiške su ponovo IN te se najavljuju kao još veći trend u 2021. godini! Postoje razni modeli koji izgledaju odlično na Instagramu, ali je bitno pogoditi kakav model odgovara kojim crtama lica. Šiške su vrlo jednostavne za napraviti, ali se i vrlo jednostavno može postići kontra efekt zato je potrebno prvo se raspitati i savjetovati kako iskombinirati koje.

Scrollaš po news feedu i gledaš slike brojnih djevojaka koje su se odvažile odrezati svoje šiške, a pritom izgledaju odlično! Oni koji istinski vole svoju kosu, trebaju dugo skupljati hrabrosti kako bi odrezali samo jedan, ispucali pramen kose, a tek šiške?! Za njih je potrebno puuuuno više. S obzirom na to da su apsolutni HIT ove zime, zbog čega je i Instagram pun curtain bangsa, i ti vjerojatno skupljaš hrabrosti kako bi napravila iste. No, prije nego što se odlučiš na taj i više no hrabar pothvat, prođi kroz naše savjete i saznaj kakve šiške odgovaraju tvojem obliku lica kako ne bi pogriješila u svojem izboru.

1.Srcoliko lice

Kod srcolikog oblika lica potrebno je izabrati šiške koje neće dodatno naglasiti čelo, već će ga vizualno napraviti užim. Šiške kod ovog oblika bi trebale biti neravne, neuredne odnosno postepene. Odgovaraju i takozvane curtain bangs kako bi stavile naglasak na oči i na samu sredinu lica, a ne na široko čelo. Osim ovakvog načina, srcolikom obliku također i odgovaraju šiške koje su u koso.

2.Ovalni oblik

Ovalni oblik je gotovo najbolji oblik lica jer ne zahtjeva točno određeni tip šiški. Njemu odgovaraju skoro svake, ali i odabir ostatka frizure ne predstavlja neki veliki problem. Svakako su pogodne dulje, raštrkane, neravne šiške. Bile one duže ili kraće jer će vizualno izdužiti lice tako da se ovdje zaista nudi mnogo mogućnosti. Jedino koje možda ne bi pristajale ovom obliku su potpuno ravne i simetrične šiške do obrva, tako da one su veliki NE!

3.Četvrtasti oblik

Kvadratni ili četvrtasti oblik lica je česti oblik sa kojim žene vode muku oko odabira frizure, a posebice šiški! Mnogi su uvjereni da ovakvom obliku ne odgovaraju nijedne, ali to nije istina. Za četvrtasti oblik je možda najbolje izabrati neke obične šiške koje lagano padaju ispod obrva, a da nisu geometrijske, ravne i guste kako ne bi dodatno naglasile četvrtaste crte lica.

4.Okruglasti oblik

Okruglasti oblik je također možda malo zahtjevniji od drugih jer uz krivi model šiški, lice može izgledati još šire nego što i zapravo je. Kod ovog lica bi one trebale biti strukturirane, nasjeckane ili duge šiške kako bi vizualno smanjile širinu lica, a i samim tim bi dobili kontra efekt – odnosno vizualno izdužili cijelo lice.


5.Nisko čelo

Nisko čelo zahtjeva asimetrične šiške, a dodatan plus kod ovog oblika predstavljaju šiške koje su ošišane u koso. Svatko za sebe zna koja strana lica mu je osobno bolja i ljepša tako da ravni rez s desna na lijevo ili obrnuto, ovisi samo o nama samima i o tome kako doživljavamo te vidimo sebe sa koje strane našeg lica.


6.Visoko čelo


Kod visokog čela je najbitnije vizualno smanjiti ili skratiti čelo kakvo ono zapravo je. Ravne šiške koje su pozicionirane na sredini lica po duljini iznad obrva su možda i savršen odabir kod visokog čela. Osim toga, bitno je za naglasiti da krajevi šiški bi trebali ići skroz do područja jagodica kako bi dobili izduženi efekt lica.

Pogledajte još:

Uvijek se čine kao dobra ideja – ali onda požalimo! 6 stvari koje trebaš uzeti u obzir prije nego odrežeš šiške

OMG, koliko je puta to loše završilo?! Ovih 6 pravila se trebate držati prilikom šišanja šiški

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

Moda Frizura šiške Oblik lica

Još vijesti