Slika nije pronađena

Naušnice mogu pomoći da ti odjevna kombinacija izgleda još malo bolje, ali koji oblik odabrati da ti stoje savršeno? Sve što trebaš napraviti je stati ispred ogledala i proučiti svoje lice kako bi mogla odrediti kojeg je oblika i po tome odabrati stil naušnica.

 

Naušnice su super način za nadopuniti odjevnu kombinaciju – mogu biti gotovo neprimjetne, a mogu i biti glavna zvijezda tvog outfita. Kako ne bi pogriješila pri odabiru para naušnica koji ćeš nositi, odaberi one koji će ti najbolje stajati s obzirom na tvoj oblik lica. Naušnice mogu tvoje lice učiniti da izgleda šire, duže, okruglastije... Prvo prouči svoje lice i odredi kojeg je oblika ili zatraži frendicu da ti ona pomogne to odrediti.Ako ti je lice u obliku obrnutog trokuta...

Ako je čelo najširi dio tvog lica i imaš usku, špičastu bradu, ovo je tvoj oblik lica. Slično je srcolikom licu, ali razlika je u tome što je srcoliko kraće. Najbolji oblik naušnica za tebe bile bi one koje će maknuti fokus s čela i naglasiti čeljust, a to su naušnice koje izgledaju kao kapljica. Bilo da se radi o manjim ili većim naušnicama, sve prolazi dok je ovog oblika.

 


Ako ti je lice ovalno...

Djevojke koje imaju ovalno lice, jajastog oblika, najveće su sretnice, a da toga možda nisu ni svjesne. Vama će odlično stajati naušnice kojeg god oblika da odaberete! Ali ipak, oblik koji će najbolje laskati tvom obliku lica su naušnice trokutastog oblika ili one vrlo male naušnice.

 


Ako ti je lice okruglo...

Okruglo ćeš lice prepoznati tako da ti je najširi dio lica kod jagodica, a brada ti nije zašiljena. Tebi trebaju naušnice koje će tvoje lice učiniti tanjim, a takve naušnice su sve one koje su tanke i viseće. Ti pod svaku cijenu trebaš izbjegavati naušnice koje su okruglastog oblika, popularne naušnice krugove i male sitne naušnićice. Takvi će oblici samo dodatno naglasiti okruglastost tvog lica.

 


Ako ti je lice srcoliko...

Oni kojima je čelo šire nego obrazi, a donja polovica lica se sužava u obliku srca, onda je ovo tvoj oblik lica. Kada biraš naušnice, dobra nit vodilja ti može biti da tražiš one koje su suprotnost obliku tvog lica – znači naušnice koje su uže na vrhu, a šire na donjem dijelu. Takve su primjerice naušnice koje podsjećaju na kapljicu.

 


Ako ti je lice duguljasto i suženo...

Svi oni kojima je lice posebno duguljasto i suženo, toliko da ne može biti ni u kategoriji ovalnog, naušnicama trebaš naglasiti širinu svog lica. Dobar su odabir uvijek naušnice krugovi, i to što veće, to bolje. Osim njih, uvijek su dobar odabir svi okruglasti stilovi naušnica, kao i kratke viseće naušnice ili male sitne naušnice.

 


Ako ti je lice četvrtasto...

Kada imaš lice koje je slične širine u predjelu čela i čeljusti, to je znak da imaš četvrtasto lice, a ono što želiš postići svojim odabirom naušnica je da omekšaš rubove svog lica. Kako bi to napravila, odaberi naušnice koje su srednje do velike, a koje imaju okruglaste rubove. Naušnice primjerice ovalnog oblika su za tebe uvijek dobar izbor s kojim sigurno nećeš pogriješiti. Male i velike naušnice koje su u obliku kvadratića ili trokuta su oblici od kakvih trebaš okrenuti glavu.Nadamo se da smo ti barem malo pomogli s odabirom naušnica.

 

Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Victoria Chudinova

M.T.

Pogledajte još:

Super trik za koji mora znati svatko tko nosi naušnice, a uključuje jednu stvar koju sigurno imaš!

Cijeli život smo bile u zabludi? Naušnice se nose bez plastike!

HACK! Nakit ti često ostavlja zelene tragove na koži? Otkrij kako to spriječiti

odabir naušnice Oblik lica

Još vijesti