Slika nije pronađena

U trenutku kada odrežeš šiške je sve super i sretna si, ali onda kako vrijeme prolazi i kosa krene rasti požališ. Ako ih odlučiš ponovno pustiti neko ćeš vrijeme zaglaviti u vremenu između kada ti šiške neće biti dovoljno dugačke, a ni dovoljno kratke.

Taj period između kratkih i dugih šiški je najgori. Kako god da složiš kosu izgleda čudno i požališ 1000 puta jer si uopće odrezala kosu. Ali sada je gotovo, ispred tebe je period čekanja da ti šiške narastu na neku normalnu dužinu. Obično to bude i po 5 mjeseci! Najgore je na samom početku kada krenu rasti. Tada ih više ne možeš nositi kao šiške jer su predugačke i idu ti u oči, a ne možeš ih ni maknuti sa strane jer su prekratke da stoje lijepo. Dok čekaš u tih prvih par mjeseci, ne moraš uvijek nositi istu frizuru. Za svaki dan možeš kombinirati ovih 5 jednostavnih frizura. Lako ćeš ih složiti jer ih nije teško naučiti napraviti i odlične su za brzo spremanje prije škole.

1. Marama kao ukras


Ovo je vjerojatna najlakša i najbrža frizura koju možeš složiti, a koja će ti pomoći u borbi sa šiškama koje nisu ni kratke ni dugačke. Staviti maramu na glavu nije problem, to svi znaju napraviti. Ali kako bi ti frizura bila malo posebnija uvijek je možeš malo nakovrčati i zatim staviti maramu. Šiške uguraj ispod marame, ona će ih držati na mjestu, a kako bi bila sigurnija da se ništa neće pomaknuti, našpricaj laka za kosu. Kakvu ćeš maramu koristiti ovisi samo o tebi i tvom stilu. Možeš čak šiške učvrstiti ukosnicama i zatim preko njih staviti maramu.

2. Špangice na svakoj strani


Špangice su trenutno veliki hit, a možeš ih iskombinirati i na frizurama kada ti dužina šiški stvara probleme. Napravi razdjeljak na sredini glave, a prednji dio kose tj. šiške, zagladi i stavi na svaku stranu po dvije špangice. Tako ćeš osigurati da kosa ostane tamo gdje treba biti, a imat ćeš i fora frizuru. Ako su ti šiške dovoljno dugačke, kada staviš špangice, možeš ih zataknuti i iza uha, da što bolje stoji sve. Ostatak kose malo nakovrčaj i izgužvaj ako se bojiš da ćeš izgledati kao mala djevojčica. Kada su ti šiške u procesu rasta svaku je frizuru najbolje završiti s lakom za kosu, pa tako i ovu.

3. Ispleten korijen kose


Prije nego se baciš na pletenje pletenice, našpricaj kosu šamponom za suho pranje, kako bi upio masnoću jer tada će ti pletenica izgledati ljepše, a i čvrsto će stajati. Odvoji pramen kose na prednjem dijelu glave uključujući i šiške te nakon toga nadodaj još cijeli dio kose koja ti je oko razdjeljka sve do potiljka tj. vrha glave. To ponovi na lijevoj i na desnoj strani glave. Kada imaš svu tu kosu u ruci, ostatak kose zaveži gumicom da ti ne smeta, a taj gornji dio koji si sakupila kreni od čela plesti u pletenicu. Ako ti kraći pramenovi krenu ispadati nema veze, to sve kasnije možeš učvrstiti ukosnicama. Ovo je super frizura za one dane kada ti šiške počnu izgledati malo masno, ali ti se nije dalo oprati kosu. Nije toliko teško koliko se čini. Kada ispleteš pletenicu do tjemena, zaveži gumicom i nastavi plesti do vrha kose, a taj ostatak kasnije možeš zarolati u punđicu.

4. Križići s običnim ukosnicama

Još jedna frizura koju možeš napraviti je i ova, a sve što ti treba su obične ukosnice za kosu. Kada napraviš razdjeljak na sredini, odvoji na svakoj strani tanji pramen i kreni ih motati. Kada dođeš do uha, uzmi ukosnice i učvrsti kosu ukosnicama – prvu stavi normalno, a drugu preko nje tako da dobiješ oblik iksića. Na taj će ti način ukosnice čvršće stajati, a imaš i kul frizuru.Možeš kombinirati ukosnice različitih boja ili se držati običnih crnih. Isto tako, ne moraš pramen ni motati već samo s hrpom ukosnica učvrstiti na obje strane.

5. Ispletena kruna


Ovo je frizura za koju ti neće trebati razdjeljak na sredini, već na jednoj strani, koja ti je god draža. Uzmi mali pramen kose i kreni plesti pletenicu u stilu 'french braida'. Kada dođeš do suprotne strane glave, negdje do uha, učvrsti sve ukosnicama. Ako ti pletenica izgleda prečvrsto malo je opusti tako da je razvučeš u širinu na nekoliko mjesta. Za ovu će ti frizuru možda trebati malo više vremena da je savladaš, ali isplati se.

Foto: Freepik/ Instagram/ Youtube

M.T.

Pogledajte još:

Šiške su ponovno IN! Evo kako ih isfurati na devet načina koji odgovaraju svakom licu

BEAUTY HACKS Saznaj kakve šiške najbolje odgovaraju tvom obliku lica

Moguće je i izgleda WOW – pogledaj kako isfurati kovrčavu kosu i šiške

Moda lijepota Frizura ideje šiške

Još vijesti