Slika nije pronađena

Svi smo nekada radili kućne pothvate poput šišanja i stiliziranja kose, dok su neki išli na viši nivo te su bili dovoljno hrabri i odvažni da si sami farbaju kosu. Postoje cure ili dečki koji su bili zadovoljni svojim krajnjim rezultatom kućnih radinosti, međutim, farbanje kod kuće možda zaista otići u jako lošem smjeru i to puno gorem nego što mislimo.

Za sve hrabrice koje se farbaju u udobnosti vlastitog doma – sigurni smo da već znate kako to i nije najpametnija ideja. Radi se o tome da je to jeftinija solucija farbanja kose, ali i puno rizičnija u odnosu na onu da jednostavno odeš frizeru za kojeg si 90% siguran kako će ti napraviti upravo onako kako želiš. Zbog nekih ovih razloga su mnogi požalili što su se farbali kod kuće, a pazi da i ti ne budeš jedna od njih.

1.Nije dugotrajno


via GIPHY

Niti jedna boja za kosu nije dugotrajna, ali je ona kod frizera ipak kvalitetnije napravljena i možda dugotrajnija u odnosu na onu koju nanosiš kod kuće. Još pogotovo ako se ne pridržavaš uputa, onda boja sigurno ni neće potrajati.

2.Oštećuju vlasište

Farbanje kose nitko ne bi trebao shvatiti neozbiljno jer prilikom tog procesa može doći do raznoraznih komplikacija koje uključuju i oštećenje vlasišta. Oštećenje vlasišta je moguće ukoliko dođe do određenih kožnih ili alergijskih reakcija na kože ili glavi, a te reakcije znaju biti zaista neugodne i frustrirajuće.

 

3.Rezultat nije baš kao na kutiji

via GIPHY

Rezultat nikada, ali doslovno nikada ne ispadne kao na slici na pakiranju boje, a nekada čak niti frizerima ne uspije ispasti takva frizura ili boja. Mnogi očekuju previše kada kupuju boju, pogotovo zbog slike, ali ta slika nije realan prikaz završnog rezultata pa u njega ni ne bi trebala vjerovati.

 
4.Zaprljaš sve oko sebe

Farbanje kod kuće znači samo jedno, a to je čišćenje i pranje svih predmeta i okolnog namještaja koji je bio u doticaju s bojom prilikom farbanja, a sigurni smo da takvog ima puno. Farbanjem kod kuće zaista možeš uništiti neke stvari ukoliko ti 'pobjegne' boja pa to daje još samo jedan dodatan razlog da se više ne farbaš kod kuće.

5.Isušuje kosu

via GIPHY

Kao i svaki proizvod s jakim  sastojcima, boje također jako isušuju kosu, a sigurni smo kako je to ono što definitivno ne želiš. I kod frizera ti boja isuši kosu, ali frizer je već unaprijed pripremljen za to te nakon farbanja koristi razna ulja i preparate kojima ti kosu dovodi u prvobitno stanje.


6.Niska cijena nekada označava lošu kvalitetu

Postoje razne vrste boja za kosu, ima onih koje su skuplje, a ima i onih koje su puno jeftinije. Većina cura uzima jeftiniju verziju u nadi da ne ispadne tako loše, ali u takvim situacijama postoji velika opasnost od potencijalnih mana tog proizvoda s obzirom na njegovu nisku cijenu, plus, niti tvoja frizerka neće biti oduševljena što si uzela onu najjeftiniju.

Pogledajte još:

Naelektrizirana kosa zimi predstavlja muku svakoj curi – postoji 6 načina kako to možeš riješiti

Kako sakriti da ti je kosa masna? Napravi neku od ovih 9 frizura i problem riješen

Cura pokazala koliko joj je puno kosa narasla u godinu dana – je li moguće? Mnogi tvrde: to su ekstenzije!

Kosa farbanje kod kuće razlozi pogreške bojanje

Još vijesti