cipele na petu

Samo zato što nemaš duge noge kao model, ne znači da ih ne možeš uz pomoć malih trikova i optičkih iluzija produljiti. Pogotovo kada su u pitanju neke posebne prilike i nosiš kratku haljinu ili suknju.


Duge se noge smatraju jednim od atributa koji su privlačni.
Osim toga, čini se da na curama s dugim nogama puno odjeće stoji bolje. Iako to nikako nije istina i samo svako treba pronaći stil koji ide uz njegov tip tijela, ako želiš duge noge, a nemaš ih, taj efekt možeš postići i izborom prave obuće. Nije baš svejedno kakve cipele obuješ. Postoje neki trikovi koje cure koriste, a koji im pomažu da vizualno produlje noge. Ima 6 takvih modela cipela, a svake od njih imaju poseban dodatak zbog kojeg će ti produljiti noge.

1.Bež obuća

Bilo kakva obuća u bež boji je dobar izbor ako želiš da ti noge izgledaju dulje. To je jedan savjet koji će ti svatko uvijek prvo dati. Bilo da se radi o štiklama, sandalama, balerinkama, kakvoj god obući, bež boja je ona na koju ciljamo kada želimo da nam noge izgledaju kao da smo Bella Hadid. Zato što je bež boja najsličnija našoj boji kože, dobije se ova iluzija. A osim što će ti produljiti noge, one će ti u ovakvoj obući i izgledati tanje.

bež sandale

Foto: Shutterstock.com - Nick Starichenko

2.Otvoreni prsti

Cipele na petu koje imaju otvorene prste mogu biti onaj model koji je idealan za toplije vrijeme ako nisi fan sandala, a imaš neko fensi događanja. Uz to, napravit će da ti i noge izgledaju dugačko. Idealno! Ovakve cipele otkrivaju mrvicu više kože nego zatvorene i obično će u njima pogled privući tvoji prsti, tj. početak tvoje noge. I to pomaže da kada gledaš u noge, izgledaju dulje.

3.Cipele koje idu u špic

Ne mora to biti špic koji je ne znamo koliko velik, dovoljno je i da je mali, samo da je špic, a ne zaobljeni vrh. Bez obzira radilo se o cipelama na petu ili ravnima, kada je naprijed špic, produljuju nogu. Ovo je samo po sebi jasno kako će učiniti da ti noge izgledaju dulje.

outfit

Foto: Unsplash - Carmine Furletti

4.Platforme

Iako ti cipele sa širokom petom neće napraviti puno po ovom pitanju, kada se radi o običnim cipelama ili tenisicama, one s platformom budu. Osim što ćeš u njima biti viša, isto tako će učiniti i da ti zglobovi na nogama izgledaju manje i tanje, ako je to nešto s čim inače imaš problema. I još će uz to sve učiniti da ti noge izgledaju duuugačko.

5.Sandale s tankim remenčićima i tankom petom

Što su remenčići i/ili peta tanji, to bolje jer će ti noga izgledati dulje. Ovakvi modeli cipela neće biti najudobniji na svijetu, to sigurno, ali ako misliš da se isplati trpjeti zbog ljepote, onda su ovakve sandale ili cipele dobra ideja. Ako i nisu u pitanju cipele na petu, već obične sandale, isto vrijedi pravilo tankih remenčića. Uvijek bolje takvi nego oni širi.

crvene sandale

Foto: Unsplash - Mona Siswanto

6.Cipele na kojima prednji dio ne pokriva previše noge

Što ti više kože cipele otkrivaju, to bolje u ovom slučaju. Neka obuća ima dosta dugačak prednji dio koji ti prekriva gornji dio stopala – to nije dobro. Što ti je taj dio noge više otkriven, to bolje jer će ti onda noge izgledati dulje.

Pogledajte još:

Cipele koje ne bi smjela nositi uz traperice: Ovih 5 parova nikako ne ide skupa

Gdje pronaći najbolje traperice? Ovih 7 dućana dobiva najviše pohvala za svoje trapke

Kako da ti outfit izgleda skupo iako se oblačiš na budžetu? Trebaš znati ovih 9 pravila

Moda noge izgledati dulje cipele duge noge modni trik

Još vijesti