Slika nije pronađena

Svake se godine mijenjaju trendovi, povremeno se vrate oni stari od prije nekoliko 20 ili 30 godina, a nekada se neki trendovi toliko ukorijene da su tu sezonu za sezonom. Ovaj spada u posljednju kategoriju.

Jedan od trendova koji nikome nije mogao promakniti jer se pojavljivao doslovno posvuda, još čak i prošle godine, a ponovno je tu i ove je tie dye trend. Bio je aktualan 60-ih godina, a danas je ponovno zaludio modne dizajnere. Od modnih pista do gradskih ulica, prošlo smo ljeto mogli vidjeti ovaj šareni uzorak gdje god se okrenuli, a isto će biti i ove godine. Globalni modni pretraživač Lyst otkrio je da je ovaj uzorak jedan od najtraženijih u njihovoj tražilici i da je u zadnje vrijeme pogotovo skočilo pretraživanje ovog termina.



Komadi odjeće inspirirani modom 60-ih i 70-ih godina, a koji imaju ovaj uzorak, izgledaju skroz ljetno i chill, baš ono što nam treba za ljetnu sezonu. Uzorak se nosi na svim mogućim komadima, od majica, preko haljina do hlača i torbica.



Ovaj se uzorak povezuje uz hippije i njihov modni izričaj. Iako je u tom slučaju prva asocijacija šarenilo i milijun boja, tie dye odjeću možeš pronaći i s malo manje šarenila, gdje su u kombinaciji samo 2 ili 3 boje. Kada ti treba onaj jedan komad koji će cijeli look učiniti zanimljivijim i luđim, nabaci onaj s tie dye uzorkom i sve će odmah izgledati zabavnije.


Ovaj je uzorak posebno zanimljiv jer ga možeš rekreirati i sama doma i napraviti jedinstveni komad odjeće kakav nema nitko drugi. U 60-ima kada se pojavio, ovaj je uzorak bio simbol individualnosti i kreativnog izražavanja, a nije trebalo ni puno novaca da se napravi na odjeći, zbog čega je bio dostupan hrpi ljudi.


YouTuber Pave Elez je uspješno pobojao nekoliko odjevnih komada i sve objasnio. Ako se odlučiš sama pokušati nešto ovako, ovo je dokaz da stvarno nije toliko teško i neizvedivo.

Foto: Instagram/ Instagram printscreen/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Kako influencerice nose crop topove – novi trend za koji ćeš morati zaviriti u tatin ormar

Puf rukavi su posvuda – kako nositi ovaj trend kojeg obožavaju sve svjetske trendestterice?

Bella Hadid vraća u modu ove godine 3 trenda za koja smo se nadali da ih više nikada nećemo vidjeti

Moda tie dye trend uzorak ljeto 2020.

Još vijesti