Slika nije pronađena

Nokti, noktići – što govore o nama!

Manikure i pedikure su 'so last year'! Ovaj novi azijski trend nokte ne koristi samo za ukrašavanje. Kao što su oči prozori duše, Japanci vjeruju da oblik vaših noktiju otkriva karakter osobe.

>> FOTO: Analna sramota - nije selfie za svakoga!

>> Zamislite bilo koji broj – ovaj kviz ga pogađa… sto posto!

Objavljen na Gamme.com.tw na kineskom, RocketNews24 preveo je ove zanimljive ideje na engleski, a sve nakon toga je povijest. Pogledajte infografiku i pronađite oblik svojih noktića.

Zatim pročitajte što on govori o vašem karakteru.

1. Ako imate dugu plohu nokta koji je otprilike jednako širok u korijenu i pri vrhu, spadate u skupinu “uravnoteženih romantičara blagoga karaktera”. Vjerojatno imate razvijeniju desnu stranu mozga, kao i maštu. Uredni ste i kreativni, ali vas atmosfera lako može povući i zavesti stoga budite oprezniji i manje naivni.

2. Ako vam se ploča nokta širi prema sredini onda ste “teoretičar kratkoga fitilja” što znači da lako planete (možda kad vam netko kaže da vaša teorija o nečemu ne valja). Vjerojatno vam je razvijenija lijeva strana mozga i vrlo ste elokventni. Jasno u riječi pretačete sve o čemu mislite. Ponekad ste ipak nestrpljivi i lako lanete stoga bi bilo dobro da se ponekad samodisciplinirate.

3. Ako su vam nokti jajoliki ili elipsasti, onda ste sigurno “opušteni pacifist” koji prije svega cijeni mir. Jako ste društveni, a vaš karakter sviđa se mnogim ljudima. Ponekad vas ipak okarakteriziraju kao ‘praznoglavu’ osobu ili osobu koja ne brine ni za što. Pripazite da zbog toga ne izgubite prijatelje.


Za sve je kriv mobitel: Najnoviji trend na plažama!

4. Ako su pak četvrtasti, “ozbiljni ste i tvrdoglavi”, a “najvjerojatnije ste muškarac”. Imate hrabrosti i moć uvjeravanja, u ovoj su kategoriji najčešće muškarci. Ozbiljan stav je dobra stvar, ali vaša tvrdoglavost i nefleksibilnost su poput nesavršenosti na dragom kamenu. Budite prilagodljiviji i manje tvrdoglavi!

5. Oni s trokutastim noktima (trokut i naopaki trokut) su sretni jer spadaju u grupicu “osjećajnih genija”. Uvijek smišljate nešto novo i primijećujete detalje koji drugima promiču. Obrnuti trokutići ponekad znaju biti malo nasrtljivi, a trokutići pak previše osjetljivi i ne podnose glasne i nediskretne ljude oko sebe.

>> LJETO - Fotke, događanja... provjerite gdje je najbolja zabava!

6. Oblik badema znači da ste “odani i iskreni”. Imate razigranu maštu i uvijek ste iskreni i ljubazni prema svima. Veoma ste pristojni, ali tolerancija vam nije jača strana – pucate kad se nađete u situaciji koju ne možete prihvatiti. Ohladite glavu u takvim trenucima.

7. Ovaj pomalo neobični oblik mača označava “ambicioznog idealista”. Ne oklijevate zasukati rukave da ostvarite sve svoje ciljeve. Što god vam pomaže dostići ideale – pristajete na to! Međutim, suradnja s drugima je nešto na čemu biste trebali poraditi. Poludite na osobe koje stvari rješavaju u sporijem tempu i ne mogu pratiti vaš.

Jesu li pogodili vaš karakter na temelju oblika vaših noktiju?

L.B./izvor: Rocket News24

Provjeri još...

>> FOTO: Analna sramota - nije selfie za svakoga!

>> Potez dana: Provozao se u kolicima za šoping, pa razbio koljena!

>> Ultra Europe: Street style - evo što se nosilo ulicama Splita

>> LJETO - Fotke, događanja, klubovi... samo najbolja zabava!

oblik nokta karakter Japan

Još vijesti