Slika nije pronađena

Krenula je s trendom koji apsolutno nema smisla, ali koji je osvojio ljude. TikTok se sada već pokazao kao društvena mreža koja stvara trendove, a posljednji je vezan za šminkanje i naglašavanje nečega što smo do sada pokušavali sakriti.

S početkom nove godine zajednica make up entuzijasta na TikTok prihvatila je i počela širiti novi trend, a to je crtanje podočnjaka. Na prvu je bilo oklijevanja, ali kako vrijeme prolazi, trend se širi. Podočnjaci su za mnoge slaba točka i trudimo se svim silama da ih sakrijemo što je bolje moguće korektorima, puderima i ostalim čudima. Ali sada, podočnjaci postaju IN. Kako i zašto, nikome nije jasno, ali videi u kojima djevojke crtaju podočnjake postaju sve češći.

@sarathefreeelf

GREEK TRAGEDY REMIX - Laura

@daniellemarcan

@sarathefreeelf and @abbyrartistry made me do it

GREEK TRAGEDY REMIX - Laura

Nešto slično je bilo popularno u K-makeupu sredinom 2010.-ih, ali ne u ovakvoj mjeri. Taj se trend zvao 'aegyo sal', a karakteriziralo ga je da se kod šminkanja stavi malo highlightera ispod korektora u području ispod očiju, kako bi se naglasio taj dio lica kada se osoba smije. To je trebalo biti slatko i simpatično. Ovaj novi trend je krenuo u tom smjeru, ali je puno čudniji i jače se trudi naglasiti baš podočnjake, dok je korejski imao svrhu naglasiti dio lica kako bi izgledali bolje.

Pogledajte još:

Top 5 najpopularnijih parfema 2020. godine: Ovi su najviše zanimali ljude – najviše smo ih googlali

Modni trendovi koji će vladati 2021. godinom – ovo su uzorci i odjevni komadi koji će biti IN

Ove će dvije boje vladati 2021. godinom – bit će IN u svemu, od mode do uređenja interijera

trend šminkanje makeup podočnjaci tiktok

Još vijesti