Novi TikTok trend u šminkanju

Kada vidiš da neki influencer kojeg pratiš nešto radi i isprobava, ne znači da je to uvijek dobro i da bi bilo pametno da to i sama isprobaš. U ovom slučaju to nikako nije dobro jer se društvenim mrežama širi jedan loš i pomalo opasana makeup trend.

Ima trendova koji su krenuli s društvenih mreža, a koji su nam itekako pomogli i olakšali nam život. No, sigurno si već mogla vidjeti da ima i trendova koji ne djeluju baš kao nešto što bi trebala raditi. Ipak, kada vidiš influencere da to rade i da im je super, nisi jedina koji bi pala pod utjecaj i išla to isprobati. Sada trenda upravo jedan takav trend u šminkanju.

Jenna Ortega kao Wednesday TikTokom kruži trend „goth girl“ inspiriran Wednesday: Nikad elegantnija, gotika se trijumfalno vraća

Sve je krenulo od jedne beauty TikTokerice, a kada su vidjeli influenceri, bacili su se na isprobavanje. Radi se o obrubljivanju usni bojicama. Ne olovkom za usne ili nečim za šminkanje, već bojicama koje inače koristimo za bojanje po papiru.

 

@makeuponriri

I think I won this trend

♬ original sound - Bruh

 

Radi se o tome da bojice namoče u vodu te onda obrube usne – i to izgleda dobro, nema se što za reći po tom pitanju, ALI to ne znači da bi ovo trebala raditi. Za Her je vizažistica Saffron Hughes ovaj trend prozvala opasnim. Na prvu ti ovo možda ne bi djelovalo opasno i kao da ti može naštetiti, no tu bi onda bila u krivu. Bojice nisu namijenjene za to da se koriste na koži, a pogotovo na licu. Stavljati ih na usne, ili još gore – na oči kao tuš, nije pametno i možeš dobiti reakciju na koži. Može doći do iritacije, alergijske reakcije, crvenila, ili još gore – kakve infekcije, jer bojice niti su namijenjene za to nisi su čiste.

 

@jcharlesmakeup #stitch with @makeuponriri ♬ original sound - James Charles Makeup

 

Ovo definitivno nije siguran trend i ne bi ga trebala isprobavati. Na bojicama nema popisa sastojaka koji su se koristili da bi se napravile i nikada ne znaš što zapravo može biti u njima. Zato nikako nije pametno stavljati ih na usne ili oči. Samo na papir!

Kargo hlače iz Bershke Hlače iz Bershke koje cure kupuju kao lude jer stoje dobro svima – jedan detalj na njima oduševljava

trend tiktok šminkanje makeup trend opasan obrubljivanje usni bojicama je li opasno ili ne stručnjaci upozorenje loš trend Viralno

Još vijesti