Slika nije pronađena
Ovaj se trend nedavno pojavio na Met Gali, gdje su ga furali skoro svi celebrityji! Od Giselle Bündchen i sestra Hadid pa do Amande Seyfried i Emme Stone, metallic look se odlično uklopio u temu ovogodišnje Met Gale.

Ono što nam se posebno sviđa kod ovoga jest što ga bilo tko može sam napraviti. Potrebni su ti  samo metalik sjenilo, kist za nanošenje šminke i puno hrabrosti za isfurati ovakav look!


Ovisno o tome koliko dramatičan look želiš postići, možeš kombinirati više boja ili koristiti samo jednu pa ići za suptilniji look. Ako želiš da stvari budu ekstra dramatične, koristi dvije u potpunosti različite boje! Neke od najboljih kombinacija su zlatna i plava, koju obožava i Demi Lovato, te tamno ljubičasta i srebrna. Što veći kontrast, to bolje!

Također, make up stručnjaci preporučuju da ako ideš na metallic look, koristiš i mat sjenila. S obzirom na to da metallic odbija svjetlost, ako sjenilo pomiješaš s nekim mat, bolje će ispasti na fotkama. Svi znamo da takav look ne može proći bez par selfieja za Instagram i Snapchat, pa se obavezno posluži ovim trikom kako bi imala najbolje fotke!


Nemoj zaboraviti staviti kremu prije sjenila, kako bi se ono što bolje uhvatilo i dulje trajalo. A ako želiš postići wet look, obavezno na samom kraju, nanesi malo sjenila na svoj prst i zagladi sve nepravilnosti do kojih je moglo doći.

S obzirom na to da imaš ludi make up na očima, obavezno napravi ostatak make-upa čim jednostavnijim - nude usta i izbjegavaj jako konturiranje, pogotovo rumenilo! U suprotnom, izgledat će sve skupa kao veliki nered i tvoj predobar make up na očima neće uopće doći do izražaja!


Iako ovo možda nije nešto što ćeš nositi svaki dan u školu, definitivno se radi o nečemu što možeš isprobati kada sljedeći put budeš išla s frendicama van!

Foto: Instagram

A.Š.

Pročitaj još:

Našminkaj se za školu tako da nitko ne skuži - do svježeg i odmornog izgleda u 5 koraka

WTF Novi beauty trend poharao Instagram – kako vam se sviđa 'nose art'?

Najčešće greške koje cure rade kad se šminkaju – izbjegni ih i učini svoj make up savršenim!

trend metalik sjenilo šminka

Još vijesti