Slika nije pronađena
Znanstvenici u Philadelphiji su odredili idealne proporcije ženskog lica, a upravo takvo ima poznata holivudska glumica srednje generacije – Reese Witherspoon.

Savršeno žensko lice je ono kojem se širina jagodičnih kostiju poklapa sa širinom obrva. No, to nije sve – važna je i udaljenost između očiju i dužina nosa. The Sun je detaljno prikazao kakvo lice se smatra 'matematički savršenim'.Savršeno lice karakterizira udaljenost između zjenica od 59,2 milimetara, vertikalna udaljenost očiju i jagodica od 13,1 milimetara i dužina nosa od 39,9 milimetara.

Takvo lice odgovara srcolikom tipu – a istim se može pohvaliti i Scarlett Johansson.Srcoliki tip lica jedan je od šest tipova lica – to je onaj u koje se lice postepeno sužava od čela (koje je istaknuto) prema bradi (koja je šiljasta).


Sve tipove lica i njihove karakteristike možete vidjeti ovdje.

Znanstvenici su do ove formule savršenog lica došli analizirajući fotografije 55 ženskih modela, nakon čega su ustanovili redoslijed atraktivnosti. Zaključili su da lice u obliku srca predstavlja simbol mladosti i ostaje glavni cilj prilikom izvođenja plastičnih operacija i ostalih zahvata za uljepšavanje lica.

Foto: Profimedia

M.Z. /  The Sun
Pročitajte više:

Harry Styles je znanstveno dokazano savršen - pogledajte tko se još našao u top 10

Što oblik tvog lica govori o tebi - na koju poznatu curu najviše ličiš?

Imaš li savršeno lice prema testu iz 1934. godine?

formula žensko lice matematika ¸reese witherspoon savršeno ideal scarlett johansson

Još vijesti