Slika nije pronađena

Ako ste mislili da znanost samo proučava o brojke i čudne pojave – prevarili ste se jer nam ona može mnogo toga reći i o ljepoti. Naime, znanstvenici su došli do zaključka koje su najzanosnije žene na svijetu, a rezultati nas uopće nisu iznenadili.

Uz pomoć standarda ljepote iz Antičke Grčke zvanih `Pi omjer` i uz modernu tehnologiju za mapiranje lica, dr. Julian De Silva, stručnjakinja iz Centra za kozmetiku lica i plastičnu kirurgiju, došla je do rezultata koji pokazuju koje žene imaju simetrično lice i idealan `omjer`.

Premda standardi ljepote variraju od kulture do kulture, pristup s antički `omjerom` je vrlo zanimljiv jer može svima dati uvid u to izdvaja li se njihovo lice iz mase i jesu li znanstveno `lijepi`. Na vrhu ove liste nalazi se glumica i sada bivša žena Johnnyja Deppa, Amber Heard. Na predzadnjem mjestu je seks ikona Marilyn Monroe, a čak dvije sestre iz klana Kardashian-Jenner su se našle na listi najljepših.

Ova liječnica upozorava da nije temu ljepote istražila i objavila kako bi nahuškala žene jedne protiv drugih nego zato da riješi misterij što to žene čini fizičkim lijepima. `Rezultati su pokazali da mnoge žene iz javnog života, glumice ili pjevačice, imaju ljepotu po standardima Antičke Grčke što je skroz zanimljivo` kaže dr. De Silva.

Tu je popis 10 najljepših žena na svijetu s postotkom koji se poklapa s grčkim standardima ljepote:

1. Amber Heard: 91.85 posto
2. Kim Kardashian: 91.39 posto3. Kate Moss: 91.06 posto4. Emily Ratajkowski: 90.8 posto5. Kendall Jenner: 90.18 posto6. Helen Mirren: 89.93 posto7. Scarlett Johansson: 89.82 posto8. Selena Gomez: 89.57 posto9. Marilyn Monroe: 89.41 posto10. Jennifer Lawrence: 89.24 posto

Izvor: Cosmopolitan

Foto: shutterstock/getty

I.P.Pročitajte još:

Istraživanje pokazalo: poznata glumica ima najljepše lice na svijetu

Znanstvenici složni: `Ova žena ima savršeno tijelo`

Imaš li savršeno lice prema testu iz 1934. godine?

najljepše popis najljepših najljepše žene

Još vijesti