Slika nije pronađena
'Umjesto u koš, ubaci u padelu i skuhaj još!', učenici su prionuli izradi mini Zero waste kuharice u kojoj su opisali jela koja su kuhali na dan akcije kuhanja jela s namirnicama pred istekom roka trajanja.

Hrana je bila donirana učenicima Ugostiteljske škole Opatija, a na dan akcije kuhali su s članovima Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije, u sklopu projekta globalnog obrazovanja  'Tanjur pun dobrote' kojeg provodi Udruga Žmergo. Sva jela koja su pripremali su i fotkali te opisali postupak izrade. Isto tako, dodali su savjete o tome kako čuvati namirnice kako bi duže trajale. Na taj način se može smanjiti vjerojatnost da namirnice propadaju i u konačnici se bace. Također, sami su osmislili izgled hrane.


via GIPHY


U kuharici možete naći recepte za smoothieje, juhe, ali i pizzu ili pitu, ima svega po malo. Možete naći i tablicu s popisom namirnica koje su podijeljene u kategorije. Na taj način se korisnike pokušava informirati o duljini trajanja namirnice. Zero waste kuharica učenika Ugostiteljske škole realizirana je uz financijsku podršku Primorsko-goranske županije za provedbu programa/projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2018. godini, a dostupna je na linku.


via GIPHY


Poslali su lijepu poruku korisnicima  kuharice: 'Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!'


Foto: Zmergo.hr/ Giphy

M.S.K. /
Zmergo.hr

Pogledaj još:

Ostavit će vas bez komentara – 32-godišnjakinja fejkala da je tinejdžerica samo da bi upisala školu?!

Edukativna kampanja ili seksizam? U tramvajima sada možete pročitati da su cure koje cugaju 'lake', a dečki požudni

Ova zanimanja su tražena u tvom gradu – nemoj biti višak na burzi, biraj srednju i faks pametno!

Učenici zero waste kuharica tanjur pun dobrote udruga žmergo udruga osoba s invaliditetom grada opatije čuvanje namirnica nema više bacanja hrane srednjoškolci kuhari ugostitelji kuharica projekt zanimljivost korisno

Još vijesti