Slika nije pronađena

'Pepeljugin zakon' naziv je novog zakona koji je stupio na snagu u Južnoj Koreji, a odnosi se na zabranu igranja igrica poslije ponoći mlađima od 16 godina.

Naime, stvar šljaka tako da se jednostavno zablokira pristup igrici ukoliko je osoba mlađa od 16 godina igra iza ponoći. No, treba znati da zakon ne funkcionira za online igrice u sklopu društvenih mreža niti za igrice na mobitelu.

Južna Koreja ima jednu od najbogatijih povijesti igranja računalnih igara, ali sve je otišlo predaleko pa brojna istraživanja pokazuju da je sve više ovisnih o igricama. Otprilike 8 posto stanovništva u dobi između 9 i 39 godina ovisno je o internetu, pokazala je jedna studija. Stopa ovisnosti djece u dobi između 9 i 12 godina bila je najviša i iznosila je 14 posto.

Protiv ovog zakona diglo se mnogo pritužbi, a jedan je odvjetnik rekao: 'Možete reći da je netko alkoholičar ako pije više od tri boce alkoholnog pića dnevno, ali ga ne možete nazvati alkoholičarom zato što pije poslije ponoći. Isto je s igranjem igrica.'

>> Igrajte se na Teen385 portalu - Super Mario, Spužva Bob, Farma...

igre igrice Pepeljugin zakon zabrana