Slika nije pronađena

Ljeto je na vratima, sve obaveze uskoro padaju u vodu, a slobodno vrijeme se približava! Tako ćemo imati više vremena za sebe, svoju obitelj, ali i za druženje sa svojim prijateljima. Kako ne bismo cijelo ljeto proveli u krevetu tipkajući na mobitel, postoje razne, zanimljive igre koje možemo igrati s ekipom i tako si upotpuniti ljetne dane dok ponovo ne krenu sve obaveze.

Postoje razne društvene igre koje možemo igrati sa svojim prijateljima. To su Alias, Monopoly, Čovječe ne ljuti se… No, ima još igara za koje ste možda zaboravili ili niste uopće čuli za njih, a prezabavne su! Najbolje od svega je to što se većina njih može i mora igrati vani, negdje u prirodi, na livadi ili u šumi što daje dodatnu čar u vrućim, ljetnim danima. Provjerite koje su to igre, okupite društvo i zabavite se zajedno!
 
1.Zamrznuti ples
Ovo je prezabavna igra koja se igra s grupom prijatelja! Jednog odaberete kao glavnog 'DJ'-a koji će puštati glazbu. Kada glazba svira svi drugi počinju plesati, a kada DJ zaustavi glazbu, svi se moraju zamrznuti u svojem trenutnom položaju (kakav god on bio). Onaj koji se ne zamrzne dovoljno brzo ili možda padne – ispada iz igre!2.Bi li radije?
Bi li radije je igra koja može završiti zanimljivim i smiješnim odgovorima. Netko u grupi postavlja pitanja ostalim igračima i svako pitanje mora početi 'Bi li radije' npr. bio sam na svijetu ili okružen lošim ljudima? Igra je zanimljiva ako su pitanja što kreativnija.

3.Jamb

Jamb je igra u kojoj je potrebno malo računanja, ali je jako zanimljiva jer može igrati više ljudi i svi žele osvojiti najviše bodova. Bacaju se kocke i svaki igrač baca tri puta, a u svoju tablicu upisuje najveći rezultat koji je dobio – cilj je imati najveći zbroj svih polja u tablici koji se zna popesti i iznad 1500, ako se dobro i promišljeno igra.

4.Izazov od 7 sekundi

Izazov od 7 sekundi može ispasti presmiješan – potreban ti je mobitel i timer na kameri koji odbrojava vrijeme. Skupi se grupa prijatelja koja se pokušava sakriti doslovno bilo gdje, ali je bitno da nakon što timer na kameri odbroji 7 sekundi i okine fotku, da nikoga na fotki nema! Ona osoba koja se vidi na fotki ispada iz igre jer se nije na vrijeme sakrila.

5.Lajkovi i dislajkovi

Ova igra pokazuje koliko dobro se međusobno poznajete. Svaki od igrača na prazan papirić napiše 5 stvari koje voli (lajka) i pet stvari koje ne voli (dislajka) – može se raditi o hrani, aktivnostima, predmetima u školi i sl. Ti papirići se stave zajedno u neku posudu i svaki od igrača izvlači po jedan te pogađa o kojem se to članu igre radi – tako ćete vidjeti poznajete li se dobro kao prijatelji!


6.Izazov ispadanja jaja

Izazov ispadanja jaja može završiti zaprljano upravo od jaja. No, takve situacije znaju biti zabavne u krugu prijatelja. Svakom igraču potrebna je žlica i jedno jaje koje se stavi u žlicu zatim krećete u utrku. Onaj tko dođe prvi do kraja utrke, a da mu nije ispalo jaje iz žlice, je pobjednik!
Pogledajte još:

Ovo ljeto umjesto da se družiš sa svojim mobom i ne radiš ništa - isprobaj neku od ovih zabavnih aktivnosti

[HOROSKOP] Što raditi kada ti je jako dosadno? Imamo prijedlog za svaki znak zodijaka

Ne dopustite da vam ljeto bude dosadno – isprobajte ovih 10 superzabavnih aktivnosti

dosada zabava s ekipom igre igre za društvo

Još vijesti