Slika nije pronađena

Nije lako biti okružen vršnjacima s najmodernijim tenisicama i najnovijim mobitelima u situaciji kada nam naši roditelji ne mogu priuštiti takve 'skupe igračke'.

Srećom, stisnemo zube i nekako 'pregrmimo' tinejdžerske godine, a vrlo brzo shvatimo koliko je nebitno imati markiranu odjeću i obuću te da nas najmodernija čuda tehnologije ne mogu učiniti kvalitetnom i sretnom osobom. Ipak, ovaj 10-godišnji dječak je to shvatio mnogo ranije.

Nyeeam Hudson je motivacijski govornik koji svoju mudrost prenosi djeci, ali i odraslima, a nedavno je podijelio iskustvo kada se našao na meti bullyja jer nije imao popularne tenisice: 'U parku me jedan dječak zafrkavao jer sam imao FILA tenisice. Ja nisam materijalist i nosio sam ih jer mi se sviđala boja i jer sam mislio da su cool. Možda nisu toliko popularne, ali meni se sviđaju. Onda sam mu rekao da nije važno ono što imam na nogama, nego ono što imam u glavi. Ove tenisice vjerojatno neću moći ni nositi za 20 godina, ali ono moj um će i dalje biti tu. To je ono što je važno; vaša mudrost, znanje i sposobnost da inspirirate druge' objasnio je.


Njegova poruka ubrzo se proširila društvenim mrežama, a mnogi su oduševljeni razmišljanjem dječaka koji ima samo 10 godina. Što vi mislite o njegovim riječima?

Foto: arhiva
I.N.

Pročitajte još:

Profesorica oduševila internet: sjajna lekcija o bullyingu na primjeru jabuka

Napisala pismo bivšem: 'Hvala ti što si me ostavio'

'Žalim što ti usne nisam dotakla' - najiskrenije pismo jedne srednjoškolke iz Srbije

lekcija odgovor tenisice

Još vijesti