Slika nije pronađena

Grupice u školama su jednostavno neizbježne, a sve češće se priča o elitama u razredima. Prije tjedan dana pitali smo vas tko ili što su elita u tvojoj školi i u kakvom su odnosu s drugim grupama u školi i razredu?

Dobili smo različite odgovore – elite u Hrvatskim školama se poprilično razlikuju. U jednim razredima elitom se nazivaju oni koji imaju dobre ocijene i koji su uzorni učenici, u drugima su elita buntovnici i oni koje nije baš briga za uspjeh u školi dok su u trećim školama elita oni koji imaju hrpu lajkova na Facebooku i Instagramu.

Ovo su neki od vaših odgovora:

Elita u mojoj skoli zapravo je sebi previse umislila, idu sa mnom u razred i misle da su najbolji jer slušaju cajke i zato što imaju jedinice, prostače i slično. To bi bila elita u mojoj skoli, koja si to zapravo umišlja, jer ih svi koji nismo u "eliti" ih cijelo vrijeme tračamo.

Bok, u mojoj školi kao i u svakoj drugoj postoji elita i ja sam u njoj. Želim reći da mislim da mislim da mi nismo previše posebni samo se odavno družimo i napravili smo neku svoju ekipicu. Naša elita sastoji se od nas malo bogatijih kao što na primjer moji roditelji rade u inozemstvu pa mogu reći da imamo. U našoj eliti imamo sportašice (sto ja osobno nisam), i da naše slike imaju hrpu lajkova jer se iz nekog razloga svi žele družiti s nama ali ima i nekih povučenijih cura kojima idemo na živce. U eliti se nalaze i par dečkiju iz višeg razreda u koje je pola cura zaljubljeno pa me cure koje nisu u eliti često znaju pitati da li ih oni ikad spominju ?. Nas sve zajedno povezuje glazba i osim sto idemo u glazbenu školu demo i u osnovnoj školi na glazbenu grupu zbog koje često idemo na natjecanja , izlete i imamo probe pod nastavom pa nam drugi zavide. Svi se trudimo da imamo dobre ocjene ali tu i tamo se zalomi koja dvojka ili trojka koju popravimo. Nismo štreberi koji cijeli dan uče nego se nađemo u gradu i družimo. Jakooo se volimo zezati i glupirati i imamo one neke samo naše fore. Jako nam je zabavno zajedno ali ja se osobno nekada i družim s drugim curama iz razreda koje nisu u eliti ali ne previše. Želim samo reći da mi nismo umišljeni koji ogovaraju druge i shvaćaju ih manje vrijednima samo smo jako dobri prijatelj i nadam se da će to tako ostati.


Uglavnom su to ne baš tako pametni ljudi koji su navodna elita zbog toga što se provokativno oblače, na svoje lice nabace fasadu kakvoj bi zavidjela zgrada sabora, imaju puno lajkova,prijatelja (većinom ih niti ne poznaju ) A u školi druga priča, pred profesorima su samo - klinci koji ne uče :)

Kod nas su, bar u našem odjeljenju elita oni likovi što puše, piju, izlaze do kasno i mijenjaju momke i cure kao čarape :P

Mi to nemamo u generaciji. Dijelimo se na arogantne (ne jurimo druge ljude i imamo svoje prijatelje), druželjubive (međusobno se ogovarama komplet), alkoholičare (mnogo smo jaki i olesimo se od jednog piva), štrebere (upisali smo srednju da bi zapravo učili i imali budućnost) i one basic...

Oni s puno lajkova koji puše i imaju markiranu odjeću su najčešće elite. Nisu svi isti, al većina njih je poprilično bahata i bezobrazna. Ne samo prema ostalim učenicima, nego i prema profama.

Ja sam nekako uvijek bila u elitnoj ekipi iako nisam to ni željela. U mojoj školi su elita oni koji imaju dobre ocjene, dobro izgledaju i bave se sportom.


U mom odjelu se ne izdvajaju bas neke grupice, ali ih uvijek ima jer je nemoguće družiti se sa svakim. No, oni s kojima bi se svi željeli družiti jesu dobri učenici, oni koji paze na svoje ponašanje, drže do nekog izgleda i prijatni su. Tu spadam i ja i mogu reci da nikoga ne odvajamo, već se mnogi sami odvajaju. Volimo se družiti, stjecati nove vještine, trenirati, izlaziti, jednom riječju koristiti život do maksimuma.

Elite u mojoj školi su zgodni dečki i cure. Oni uglavnom imaju svoju ekipu i ne druže se s ostalima, osim ako im nešto treba u vezi škole. Svi im zavide i svi se s njima žele družiti, imaju puno lajkova na socijalnim mrežama. Vecina razreda je elita. Mi smo svi jednako blesavi i to je to. S ostalima se družimo ako moramo. Nas 15-tak se našlo koji se stalni druze i nema odmora dok elita nije na okupu i/ili radi gluposti po skoli

Kod mene su elita cure i dečki koji se druze s njima, te cure imaju 100+ lajkova, imaju mob pod satom i "snepaju", psuju, šminkaju se, imaju veliki dekolte i "kul su si", ne druze se s ostalim iz razreda nego s drugim elitama iz drugih razreda i grle se s njima svaki put kad se vide na hodniku, mrze školu i profesore i nije ih previse briga za ocjene.


Spadam u školsku elitu. Odlična sam učenika i za tu moju "popularnost" zahvaljujem jednim dijelom svom razredniku koji je okolo pričao da sam mu najbolja učenica. S vremenom sam upala u to društvo popularnih dečkiju jednostavno svojom osobnošću smirene, razumne i ne-lakog morala osobe. Osobe smo koje ne pričaju o svojim osjećajima, ne pokazuju svoje slabosti i nikada ne pričaju o svojim problemima ili placu pred nekime. Krećemo se zajedno kao grupa po školskim hodnicima i nikada se ne odvajamo. Sa svima smo manje-vise u dobrim odnosima jer nismo ona zla školska elita s filmova. Cijenimo poštovanje prema profesorima, prema ostalima, lijepo komuniciranje i ponašanje (način sjedenja, kretanja, odjeća).

Foto: Pinterest/We Heart It

I.I.

Pročitajte još:

[ANKETA] Pametni, snobovi, cool ili s puno lajkova – reci nam tko ili što su elita u tvojoj školi?

Što kad BFF postane elita, a ti ne?

Popularni određuju pravila: kako se nositi s `elitama` u razredu

Škola Učenici elita popularni

Još vijesti