Slika nije pronađena

I skroz ih razumijemo. Temperature su se prilično spustile u odnosu na prethodne dane, a jednako kako se to ne sviđa tebi, ne sviđa se ni tvom mobitelu.

Bilo da imaš iPhone ili Android mobitel, hladnoća može utjecati na njega i to kako radi. Pogotovo ako provodiš više vremena vani ili ga koristiš dok si vani na niskim temperaturama. Hrpa se ljudi zimi žali da im nešto nije u redu s mobitelom, ali to nije zato što nešto odjednom s njim nije dobro, nego zato što se tvoj mobitel ne može nositi s prevelikom hladnoćom. Može ti se baterija početi odjednom brže prazniti ili ti sustav na mobitelu može početi štekati.

To ne znači da ti mobitel umire i da ti treba novi, već se radi o problemu koji ima hrpetina ljudi. O čemu se zapravo radi? Mobiteli imaju litij-ionske baterije, to ima većina smartphonea. Njih koriste za rad, što ti je vjerojatno jasno. Takve baterije kreiraju kemijske reakcije koje proizvode energiju, a za to im treba toplina, zato kada je vani jako hladno, baterija se ohladi i radi sporije ili prestane raditi u potpunosti. Što uzrokuje da ti se mobitel iznenada isključi ili se baterija počne munjevitom brzinom trošiti.

Elektrolitska se tekućina, koja se nalazi u bateriji mobitela, kristalizira na hladnoći i elektricitet ne može prolaziti kroz nju. Što onda znači i da tvoj mobitel neće raditi kao kada je vani toplije. Zato se nemoj zabrinjavati ako ti se ovih dana mobitel počne čudno ponašati. Sve je u redu s njim, samo mu je hladno.

Pogledajte još:

Devet stvari koje možeš raditi kada ne možeš zaspati – umjesto da budeš na mobitelu

Testiranje koji mob brže radi - android ili iPhone? Jedan je uvjerljivo pobijedio

Svi smo krivi! Ovih 5 grešaka svi radimo kod korištenja mobitela – nismo ni svjesni što si radimo

hladno rad mobitela niske temperature mobitel prazna baterija

Još vijesti