Slika nije pronađena

Jedna zagrebačka učiteljica svoj je razred prošlog vikenda odvela na terensku nastavu koja je skroz drugačija od svih onih na koje se inače ide – otišli su na koncert.

Učiteljica iz zagrebačke osnovne škole Grigora Viteza svojim je primjerom pokazala da učiteljice itekako mogu biti kul. Ana Bajo je razrednica 7. razreda ove osnovne škole, a svojim se učenicima uvijek trudi približiti različitu i kvalitetnu glazbu. Velika je ljubiteljica benda Partibrejkers, do sada je bila na preko 50 njihovih nastupa uživo, a ovog je vikenda odlučila to iskustvo podijeliti sa svojim učenicima. Bend je gostovao u Tvornici kulture, a u suradnji s organizatorom, dogovorila je da na koncert dođe sa svojim razredom.

via GIPHY


Fotke s terenske podijelila je na svom Facebook profilu uz opis:


'Partibrejkers, 15.3.2019., Tvornica Kulture

Svi koji me poznaju, znaju što mi ovaj bend predstavlja u životu - Bend kojeg sam gledala 50+ puta uživo, koji me je oblikovao kao osobu.

I onda padne na pamet jedna luda ideja-odvest svoj 7. razred kojem sam razrednica na njihov koncert. Razred koji je poseban; klince koji prihvaćaju sve ideje, roditelje s kojima sam na istoj, zajedničkoj strani u odgoju te djece, koji podržavaju sve što radim.

Veliko hvala organizatorima, Sanjinu i ekipi, koji su nam omogućili da realiziramo jednu ludu ideju, hvala i redarima koji su na svakom koraku znali da smo mi taj razred koji je došao na koncert i brinuli se za nas.

'Tražim čovjeka medju ljudima...'

IMA NADE!'Ova ljubiteljica glazbe svoje učenike od 5. do 8. razreda redovito upoznaje s domaćom i stranom rock scenom i njenim izvođačima. Na satu razrednika provodi projekt 'Glazbena abeceda'. Kako je opisala u komentaru na objavi: 'U petom se razredu sluša domaći pop-rock (Daleka obala, Dino Dvornik, Psihomodo pop…), u šestom strani rock 50ih-70ih(Elvis Presley, The Beatlesi, The Doorsi…), u sedmom Novi val (Azra, EKV, Majke, Partibrejkers…), a u osmom strani rock 80ih i 90ih (Nick Cave, The Clash, The Smiths…). Projekt se provodi na način da ja odaberem bendove a onda oni na početku nastavne godine izvlače kartice s imenima. Bend koji su izvukli moraju poslušati i napraviti kratku prezentaciju - osnovne informacije o bendu i napraviti svoju listu top 10 najboljih pjesama tog benda. Na satu razrednika slušamo prve 3 najbolje pjesme (nekad i koju vise ako stignemo), te glasanjem izaberemo najbolju. Djeca to vole.'

Danas kada mladi velikim dijelom slušaju cajke ili pop glazbu, upoznavanje s nekim drugim žanrom na ovako zanimljiv način je itekako dobrodošlo, a ova učiteljica je pronašla savršen način za to realizirati.

Foto: Facebook Ana Bajo/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Učenica iz zagrebačke gimnazije izostala 700 sati u jednoj godini i 6 puta izašla na isti popravni!

[VIDEO] Svirka benda i hrpa slastica – Evo kako je jučer izgledao veliki odmor u jednoj zagrebačkoj gimnaziji

Otkrili ste nam svoju tajnu očuvanja klime i što vas je inspiriralo da izađete na ulice - Teen385 s vama na prosvjedu

Zagreb koncert osnovna škola učiteljica Terenska nastava

Još vijesti