Buntai

Nakon što su singlom „POPSTAR” osvojili publiku, kao i Top 10 Youtube Trending i Shazam Top 200 Croatia liste, zagrebački trap kolektiv BUNTAI objavio je novi studijski albuma „DOGMA” te najavio svoj veliki ovogodišnji samostalni koncert - u subotu, 9. prosinca, ponovno stižu na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture. Ulaznice su dostupne u prodaji.

„Radimo najkvalitetniji show do sad i nemojte misliti da dolazite na samo još jedan trap koncert. Kako je i sam album nešto s čim smo do sad najzadovoljniji, tako će i ovaj nastup to zadovoljstvo prenijeti publici”, poručuju Yung Bude (Jakov Budić) i Dipsi (Dorian Brezak) iz skupine BUNTAI.

 

 

Nedavno predstavljeni novi album „DOGMA” njihovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a objavljen je 22. rujna u izdanju diskografske kuće yem. Kako otkrivaju, ovo izdanje smatraju svojim najkompletnijim i produkcijski najkreativnijim albumom: „Cilj nam je vratiti surovu energiju live nastupa iz perioda 2018./2019. natrag na pozornicu. Prva polovica albuma ima „rage" zvuk koji je zadnjih godina široko rasprostranjen u internacionalnom trapu, dok druga polovica ima utjecaj našeg stvaranja do sad, pretočenog u nove stvari sa svima dobro poznatim suradnicima. Zadnja stvar je statement za sebe.”

U radu na albumu uloge producenata preuzeli su dipsi, Traposlavia, Lockroom i mrzimteluka, dok su gitare svirali Nikola Batelić i Matko Bobić. Za fotografiju naslovnice zaslužna je Mirta Cindrić, edit je radio blck.xcvi, dok je izvršnu kreativu preuzeo Yung Bude.

Uz već spomenuto gostovanje trap kolektiva KUKU$, momcima su se u pojedinim pjesmama kao gosti pridružili i Sjena, Shin, Baks, mrzimteluka i Palac. Uz „POPSTAR”, koja je dosegnula Top 10 pozicije na YouTube Trending i Shazam Top 200 Croatia listama, kao singl s videospotom s albuma je do sad predstavljena i pjesma „DEMONI”.

BUNTAI su dio domaće glazbene scene od 2015. godine, a u vrlo kratkom roku postali su jedni od vodećih glasova svoje generacije. Njihove pjesme neizostavne su himne gen-z publike, poput „Njen svijet”, „Antun Bauer” i „Nacrtana”, kao i već raniji zajednički singl s KUKU$-om, pjesma „Roxtar”.

Publiku iz godine u godine osvajaju energičnim nastupima te su se do sada istaknuli kao izvrsni live-izvođači, što su pokazali diljem regije, a potvrdili i u veljači 2022. godine na svom prvom samostalnom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja je bila dupkom ispunjena njihovom vjernom bazom publike.

Ovog prosinca vraćaju se na pozornicu Tvornice kulture, na svoj najveći ovogodišnji samostalni koncert, u svrhu koncertne promocije netom objavljenog albuma „DOGMA”. Ulaznice su dostupne u prodaji, putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 9 eura, dok će na dan koncerta iznositi 12 eura. Organizator je yem.

Buntai koncert novi album Zagreb Tvornica kulture najava trap

Još vijesti