Slika nije pronađena

Prvi tjedan u školi je prošao, ali to ne znači da je ovaj novi išta jednostavniji i bolji. Ne pomaže ni to što učionice često nisu najugodnije mjesto za boravak. Zamisli da svaki dan dolaziš u učionicu koja izgleda kao da je dio Hogwartsa? Ne bi bilo loše, zar ne?

Učiteljica Staci Lamb predaje engleski jezik u jednoj državnoj školi, a nedavno je postala internetska zvijezda kada je izvela magičnu transformaciju školske učionice. Čitav je prostor preuredila po uzoru na najpoznatiju školu za vještice i čarobnjake – Hogwarts, prenosi Novi list


Za dekoriranje klasične učionice, trebalo joj je mjesec dana, a pritom je koristila vlastitu kreativnost i financije. 'Harry Potter je knjiga zbog koje sam postala čitateljica. Sjećam se čekanja u redovima samo da bih kupila novu knjigu. Želim da moji učenici dobiju taj osjećaj kada čitamo knjige i kada dođu u moju učionicu', kaže Lamb, a prenosi Novi list.

Dodaje da je mnoštvo stvari za dekoraciju pronašla na garažnim rasprodajama, ali i kod prijatelja i kolega, te na kampusu Sveučilišta Delaware tijekom vikenda iseljenja studenata. Objašnjava da su reakcije njezinih učenika bile dovoljan dokaz da je sve vrijedilo utroška vremena i energije.


'Djeca obožavaju novi prostor, a posebno osvjetljenje. Cijene vrijeme koje mi je trebalo da to složim i znaju da volim ono što svakodnevno radim', kaže sretna učiteljica. 'Ovakva promjena i magija se može dogoditi i u državnim školama', dodaje. Kada je na Twitteru objavila video i fotke svoje nove učionice, sve je postalo viralno. U malo više od tjedan dana, njezin je sadržaj bio podijeljen više od 22 tisuće puta, a prikupila je i gotovo stotinu tisuća lajkova.  Lamb kaže da se nada kako će fotke podsjetiti ljude na to koliko su učenici važni, te baciti malo svjetla na mogućnosti edukacije.

Foto: Instagram/ Twitter/ Imdb

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Učenici iz karlovačke srednje škole u šoku – moraju ići u školu i subotom! Krivac za to je vjeronauk...

S novom školskom godinom dolaze i nova pravila – mijenjaju se zaključivanje ocjena i provjere znanja

U ovoj srednjoj školi učenici moraju plaćati da bi uopće bili na nastavi! Hoćete uskoro i vi dobiti uplatnicu?

preuređenje učionica harry potter Hogwarts

Još vijesti