Slika nije pronađena

Kad se radi o izmišljenim lokacijama, one ne mogu biti puno čarobnije od samog Hogwartsa, zar ne?

Drevni dvorac ispunjen vješticama, čarobnjacima, pokretnim stepenicama i slikama koje govore, sve je to vrlo ekstravagantno. Svako malo možete otkriti sve više novih detalja vezano uz priču o Harryju Potteru. Obično je to skriveni dragulj koji dodaje zanimljivu perspektivu jednoj od najomiljenijih priča svih vremena. Nažalost, ovo nije jedan od njih.

Pottermore je na Twitteru podijelio prilično tmurno otkriće. Podijelili su sa svojim followerima da jednom davno Hogwarts zapravo nije imao luksuz toaleta. Zapravo, vodovod je bio jedan od rijetkih stvari koje su čarobnjaci i vještice 'ukrali' od bezjaka. A što su sva ta čarobna bića radila kad im je bilo sila na wc? Pa, samo su se opustili, obavili što su god trebali, gdje god, kad god, na podu i poslužili se svojim čarolijama da to sakriju.


U stvari, sve je to tako velika stvar da je zamalo dovela do otkrivanja ulaza u Odaju tajni.


Web stranica Pottermore detaljnije objašnjava ovu točku:

'Međutim, kad je vodovod Hogwartsa postao složeniji u osamnaestom stoljeću (ovo je bio rijedak slučaj da su čarobnjaci kopirali bezjake, samo zato jer su do tad jednostavno obavili što su trebali gdje god su stajali i čarolijom sakrili dokaze), prijetio je ulaz u Odaju tajni koja se nalazila na mjestu predložene kupaonice. Učenik zvan Corvinus Gaunt, koji je bio u školi u to vrijeme - izravni potomak Slytherina i prethodnik Toma Riddlea - objašnjava na koji način je Odaja bila tajno zaštićena, tako da su oni koji su znali još mogli pristupiti ulazu čak i nakon što je preko nje postavljen novonamjenski vodovod.'

Obožavatelji Harryja Pottera se zbog svega toga osjećaju pomalo nelagodno:
Foto: IMDb/ Twitter

M.S.K.

Pogledajte još:

Učiteljica postala viralna zvijezda – pretvorila je običnu i dosadnu učionicu u čarobnjačku kao iz Hogwartsa

[HOROSKOP] U koji dom iz Harryja Pottera pripadaš s obzirom na svoj horoskopski znak

[WTF] Knjige o Harryju Potteru izbačene su iz školske knjižnice jer sadrže STVARNE čarolije

vodovod odaja tajni wc činjenica harry potter zabava pottermore Hogwarts

Još vijesti